Antena Meniu Search
x

Video Festivalul de la Cannes 2021. România are înscrise patru filme în acest an

Cel mai aşteptat festival de film european începe în câteva ore. Fără limită de acces în săli, dar cu reguli stricte, festivalul de la Cannes îşi deschide porţile după un an de pauză. 120 de filme vor fi proiectate pe Croazetă, iar 24 sunt în competiţia oficială. România este reprezentată la două secţiuni. Ediţia din anul acesta o va onora pentru întreaga activitate pe Jodie Foster.

de Redactia Observator

la 06.07.2021, 09:29

Festivalul de la Cannes 2021. România are înscrise patru filme în acest an
Festivalul de la Cannes 2021. România are înscrise patru filme în acest an - Profimedia Images

Marion Cotillard deschide, anul acesta, celebrul festival de pe Croazetă. " Annette", o comedie muzicală filmată în limba engleză, îi aduce alături pe frumoasa actriţă în rolul unei cântăreţe şi pe Adam Driver, în rolul unui comediant de stand up. După un an de pauză, organizatorii promit o abundenţă de filme de calitate. România are înscrise patru filme în acest an. 

24 de filme sunt selecţionate doar în competiţia oficială. Preşedintele juriului este, anul acesta, Spike Lee. În aşteptarea marii seri, afişul oficial al festivalului a fost arborat pe Palatul Festivalurilor. Cea de-a 74a ediţie a festivalului se va încheia pe 17 iulie. Accesul este permis doar cu certificat de vaccinare, test negativ sau dovada trecerii prin boală. 

Thierry Fremaux, Cannes Artistic Director: Nu vor exista pupături sau îmbrăţişări în vârful scărilor. Vor purta mască. Fotografii, desigur, şi participanţii la festival, vor apărea pe covorul roşu cu mască, şi starurile. Dar pot să îşi scoată măştile pentru poze. 

Printre marile nume aşteptate anul acesta pe croazetă sunt Catherine Deneuve, Nicole Kidman sau Sean Penn. Tradiţional, festivalul se organizează în mai. Pandemia l-a amânat, anul acesta, până în iulie, după ce anul trecut a fost anulat cu totul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Entertainment » Festivalul de la Cannes 2021. România are înscrise patru filme în acest an