Antena Meniu Search
x

Video Filmul care schimbă destine în viaţa reală: eroul principal a aflat din film că n-a fost adoptat legal, Sandra Bullock şi-ar putea pierde singurul Oscar

Sunt oameni a căror viaţă pare desprinsă dintr-un scenariu de film. Iar unele chiar devin scenariu de film. Aşa s-a întâmplat cu povestea unui star de fotbal american - a crescut mai mult pe străzi, analfabet şi supraponderal. Viaţa lui s-a schimbat complet după ce l-a adoptat o familie. Filmul, lansat în 2009, a avut un mare succes şi i-a adus Sandrei Bullock un Oscar. Doar că acum, protagonistul spune că povestea nu a fost chiar aşa.

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 21:48

Vezi și

Filmul spune povestea unui adolescent afro-american, analfabet si supraponderal din Memphis. Al 13-lea copil al unei familii dezbinate. A fost plasat de 6 ori în familii adoptive. De fiecare dată a fugit.

Michael Oher: Am fost dus la spital şi am fugit de acolo o oră mai târziu. Statul a eşuat în privinţa mea.

A crescut mai mult pe strazi. Aşa a fost găsit de o familie de americani.

Michael Oher: Prima dată când am dormit în casa lor a fost ca şi cum aşa trebuia să fie. M-au făcut să mă simt parte din familie.

L-au adoptat si i-au schimbat viata. I-au oferit un acoperiş, iubire necondiţionată şi educaţie.

O poveste impresionantă de viaţă, transpusă într-un film premiat la Oscar

Băiatul este selectat apoi în echipa Baltimore Ravens si are sansa de juca, astfel, in campionatul american de fotbal profesionist. Aceasta e povestea adevărată a lui Michael Oher, un cunoscut star al NFL. O poveste devenită, în 2009, scenariu de film. "The Blind Side", a avut un succes enorm - încasările au depăşit 300 de milioane de dolari.

Filmul i-a adus Sandrei Bullock un premiu Oscar. Iar lui Michael Oher i-a mai schimbat o dată viaţa. La 14 ani de la apariţia peliculei, află că de fapt el nu a fost adoptat legal niciodată. Părinţii aveau doar drept de tutelă asupra lui. Dar au obţinut milioane de dolari de pe urma lui - de pe urma contractelor sportive şi a drepturilor de autor.

Anne Tuohy, mama adoptivă: A avut un impact incredibil în viaţa noastră. Aşa cum noi am avut asupra vieţii lui.

În mijlocul disputei, tot mai multe voci se îndreaptă acum spre Sandra Bullock. Şi cer Academiei de film să îi retragă premiul Oscar. Culmea, actriţa declara acum ceva vreme că iniţial refuzase rolul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Entertainment » Filmul care schimbă destine în viaţa reală: eroul principal a aflat din film că n-a fost adoptat legal, Sandra Bullock şi-ar putea pierde singurul Oscar