Antena Meniu Search
x

Video La 82 de ani, creatoarea de modă Doina Levintza și-a expus o parte din universul artistic într-o amplă expoziţie

Artă. Asta a făcut toată viaţa ei celebra creatoare de modă Doina Levintza. Numele ei este legat nu doar de modă, ci mai ales de istoria teatrului şi cinematografiei româneşti. A semnat scenografia şi  a îmbrăcat personajele a peste 100 de filme şi spectacole-reper. La 82 de ani, după mulţi ani de carieră spectaculoasă, creatoarea îşi expune o parte din universul artistic într-o amplă expoziţie-eveniment.

de Redactia Observator

la 08.04.2022, 18:27

Vezi și

Sunt peste 50 de costume, fotografii, albume şi schiţe originale cuprinse în expoziţie. Dar şi obiecte pe care publicul nu le-a mai văzut niciodată.

Doina Levintza, creatoare de modă: Iubesc teatrul foarte mult și îmi place să fac costume, decoruri. Am făcut mii de costume și fiecare costum are starea lui și emoția lui.

Reporter: Unde va găsiți inspirația?

Doina Levintza, creatoare de modă: În toate îmi găsesc inspirația: în cultură, în citit, în stradă, în vise.

Universul Doina Levintza nu poate fi descris în cuvinte

Costume senzaționale, spectaculoase, toate create pentru film, pentru teatru. Fiecare dintre ele a fost special creat pentru câte un personaj și fiecare are punctat câte un detaliu care îi da acea notă de ironie, acea adâncime de care are nevoie, încât personajul nici măcar nu mai are nevoie de replici.

"De ce trag clopotele Mitica?", Orient Express sau Richard al 3-lea sunt doar câteva dintre producţiile ale căror personaje au fost îmbrăcate de celebra creatoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Entertainment » La 82 de ani, creatoarea de modă Doina Levintza și-a expus o parte din universul artistic într-o amplă expoziţie