Antena Meniu Search
x

Misterul albumului "Led Zeppelin IV" elucidat. Fotografia originală de pe copertă a fost descoperită întâmplător

Emblematica imagine a bărbatului cu barbă căruntă care duce în spate lemne, cu mâinile sprijinite de toiag, ce reprezintă coperta albumului "Led Zeppelin IV", a rămas un mister timp de mai bine de jumătate de secol. Acum a fost dezvăluit faptul că este o fotografie alb-negru din perioada victoriană târzie a unui meşteşugar de acoperişuri din Wiltshire, scrie The Guardian.

de Redactia Observator

la 08.11.2023, 10:56

Misterul albumului "Led Zeppelin IV" elucidat
Misterul albumului "Led Zeppelin IV" elucidat - Profimedia

Brian Edwards, cercetător invitat la Centrul de istorie regională de la Universitatea din vestul Angliei, a declarat că a dat peste această imagine într-un album de fotografii în timpul cercetărilor care se extind de la o expoziţie pe care a curatoriat-o împreună cu Muzeul Wiltshire în 2021.

Cum a fost găsită fotografia

Cercetarea lui Edwards a implicat monitorizarea surselor cotidiene care stimulează implicarea publicului în trecutul Wiltshire, de la picturi şi fotografii la artefacte şi amintiri. În timp ce urmărea unele fotografii timpurii ale Stonehenge, a dat peste cea făcută celebră de trupa rock britanică, relatează news.ro.

"Led Zeppelin a creat coloana sonoră care m-a însoţit încă din adolescenţă, aşa că sper din tot sufletul ca descoperirea acestei fotografii victoriene să-i bucure şi să-i distreze pe Robert, Jimmy şi John Paul", a declarat Edwards.

Pe acelaşi subiect

Lansat în urmă cu 52 de ani, la 8 noiembrie 1971, „Led Zeppelin IV” s-a vândut în peste 37 de milioane de exemplare în întreaga lume şi include una dintre cele mai populare piese ale grupului, „Stairway to Heaven”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nicun indiciu pe coperta albumului

Coperta albumului a fost lipsită de orice indicaţie a numelui trupei sau a unui titlu. Imaginea bărbatului încovoiat, care a fost deseori menţionată ca fiind un tablou, a fost aplicată pe peretele intern, tapetat, al unei case suburbane parţial demolate. Coperta de pe spatele albumului reprezenta un bloc de apartamente, considerat a fi Salisbury Tower din Ladywood, Birmingham.

Se pare că solistul trupei Led Zeppelin, Robert Plant, a descoperit o fotografie colorată şi înrămată a imaginii originale a meşterului din Wiltshire într-un magazin de antichităţi din apropierea casei chitaristului Jimmy Page din Pangbourne, Berkshire.

Imaginea originală a fost descoperită într-un album de fotografii victorian intitulat „Reminiscences of a visit to Shaftesbury. Whitsuntide 1892. A present to Auntie from Ernest”. Albumul conţinea peste 100 de cărţi poştale cu clădiri şi scene de stradă, alături de câteva portrete ale unor muncitori din Wiltshire, Dorset şi Somerset.

Poza, numită "Un meşter din Wiltshire"

O semnătură parţială care se potriveşte cu scrisul din album sugerează că fotograful este Ernest Howard Farmer (1856-1944), primul director al şcolii de fotografie de la Regent Street Polytechnic, pe atunci nou redenumit Regent Street Polytechnic, care acum face parte din Universitatea Westminster.

Sub imaginea bărbatului încovoiat, fotograful a scris: „Un meşter din Wiltshire”. Cercetările ulterioare sugerează că acesta este Lot Long (uneori Longyear), care s-a născut în Mere în 1823 şi a murit în 1893. În momentul în care a fost făcută fotografia, Long era văduv şi locuia într-o casă mică din Shaftesbury Road, Mere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Entertainment » Misterul albumului "Led Zeppelin IV" elucidat. Fotografia originală de pe copertă a fost descoperită întâmplător