Antena Meniu Search
x

Scandal la Eurovision. Fanii sunt furioşi şi susţin că voturile au fost aranjate, iar Suedia a fost "ajutată" să câştige

Suedia a câştigat ediţia din acest an a Eurovision. Loreen a obţinut 583 de puncte după ce voturile publicului şi ale juriului au fost combinate, fiind urmată de finlandezul Kaarija, care a obţinut 526 de puncte. Pe reţelele sociale, urmăritorii furioşi contestă triumful artistei şi susţin că a fost "ajutată" să câştige pentru a permite Suediei să organizeze competiţia de anul viitor, când se vor împlini 50 de ani de la marele succes ABBA. 

de Redactia Observator

la 14.05.2023, 20:31

Vezi și

Clasată pe primul loc în competiţia muzicală la ediţia din 2012, Loreen este a doua artistă care a câştigat Eurovisionul de două ori după Johnny Logan, care a câştigat pentru Irlanda, în 1980 şi 1987 şi prima femeie care reuşeşte această performanţă. Suedia este în sărbătoare după victoria istorică, însă succesul său este umbrit de un val de critici pe reţelele sociale, scrie Daily Mail.

Telespectatorii susțin că organizatorii au orchestrat victoria lui Loreen, astfel încât Suedia să găzduiască ediţia de anul viitor, care va coincide cu aniversarea a 50 de ani de la succesul ABBA.

Suedia, în sărbătoare

În ciuda criticilor, însă, presa din ţara nordică abundă de laude. "Există o singură regină şi numele ei este Loreen", a scris tabloidul Expressen. "Ceea ce Loreen a realizat (...) este, fără exagerare, o performanţă mai mare decât îşi dau seama cei mai mulţi dintre noi", a dat asigurări ziarul, calificând melodia ei drept "perfecţiune pură".

Loreen a "scris istorie", nota şi Svenska Dagbladet (SVD). "Din punct de vedere muzical, artistic şi scenic, Loreen şi participarea ei s-au ridicat la înălţimea tuturor aşteptărilor", nota cotidianul. Mare favorită, ea "a rezistat presiunii", a subliniat şi postul public de televiziune SVT.

La exact 50 de ani după ce ABBA a câştigat Eurovisionul la Brighton cu hitul "Waterloo", Suedia se pregăteşte acum să găzduiască anul viitor concursul pentru a şaptea oară. "O sincronizare perfectă", conchide cotidianul Dagens Nyheter, potrivit Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Entertainment » Scandal la Eurovision. Fanii sunt furioşi şi susţin că voturile au fost aranjate, iar Suedia a fost "ajutată" să câştige