Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Taylor Swift a depășit-o pe Rihanna și a devenit cea mai bogată cântăreață din lume. Ce o diferenţiază pe piaţa muzicală

Superstarul pop Taylor Swift a depășit-o pe Rihanna și a devenit cea mai bogată cântăreață din lume. Este, de asemenea, al doilea cel mai bogat artist din lume, după Jay-Z.

de Redactia Observator

la 07.10.2024 , 18:29

Taylow Swift este, de asemenea, al doilea cel mai bogat muzician din lume după Jay-Z. Taylow Swift este, de asemenea, al doilea cel mai bogat muzician din lume după Jay-Z. - Profimedia

Taylor Swift este cea mai bogată femeie muziciană din lume, cu o avere netă estimată la 1,6 miliarde de dolari (aproximativ 1,45 miliarde de euro). A depășit-o pe Rihanna pe primul loc și acum ocupă locul al doilea pe lista generală a celor mai bogați muzicieni, imediat după Jay-Z, care are o avere netă de 2,5 miliarde de dolari (aproximativ 2,2 miliarde de euro), potrivit Euronews.

În timp ce Rihanna (avere netă de 1,4 miliarde de dolari) deține încă titlul de "cea mai bogată cântăreaţă din toate timpurile", după ce a atins odată o valoare netă de vârf de 1,77 miliarde de dolari (aproximativ 1,6 miliarde de euro), Swift ar putea fi în curând pe cale să revendice şi acel titlu. 

Taylor Swift, succes istoric cu Eras Tour

Articolul continuă după reclamă

Forbes a confirmat știrea actualizând situația financiară a lui Swift în urma succesului istoric al turneului său Eras Tour și estimează că 600 de milioane de dolari din averea lui Swift provin din veniturile din turnee și din redevențe, alte 600 de milioane de dolari din valoarea catalogului său muzical și 125 de milioane de dolari din proprietăți imobiliare, investiţii. 

Swift a câștigat, de asemenea, 100 de milioane de dolari doar din redevențele de streaming Spotify anul trecut, datorită în mare parte albumului ei din 2022 "Midnights" și versiunii reînregistrate din 2023 a "1989", "1989 (Versiunea lui Taylor)".  

Ceea ce o diferențiază pe Swift este că, spre deosebire de mulți muzicieni, averea lui Swift provine în primul rând din cariera ei muzicală și este singura muziciană din istorie care a obținut o valoare netă de 10 cifre, în principal din vânzările de albume și spectacolele live, mai degrabă decât din întreprinderile antreprenoriale. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Entertainment » Taylor Swift a depășit-o pe Rihanna și a devenit cea mai bogată cântăreață din lume. Ce o diferenţiază pe piaţa muzicală