1 Decembrie, sărbătorit cu fasole şi cârnaţi. Românii au mâncat astăzi ceaune întregi de mâncare tradiţională
Dacă-i sărbătoare, e şi mâncare tradiţională. Iar fasolea cu cârnaţi nu puteau lipsi din meniul românilor. C
Dacă-i sărbătoare, e şi mâncare tradiţională. Iar fasolea cu cârnaţi nu puteau lipsi din meniul românilor. Ceaune întregi au fost pregătite, destule cât să-i sature pe pofticioşii care au stat minute bune la coadă.
Aburinde şi cu multe mirodenii, farfuriile pline cu fasole au făcut ca ziua naţională a României sa fie una cu gust. Evident, la asta au contribuit şi cârnaţii de casă aşezaţi frumos lângă. Reţeta e tradiţională, dar bucătăresele cu greu acceptă s-o dezvăluie.
Tocmai de asta, brăilenii au stat la coadă zeci de minute, în aşteptarea unei porţii.
Efortul a meritat însă. Mai ales că, în mulţime, n-am găsit niciun mofturos. Cu stomacul plin, parcă şi petrecerea a fost mai frumoasă.
La Iaşi, oamenii au stat şi în ploaie pentru o porţie de fasole.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰