Antena Meniu Search
x

100 de ani de la naşterea marelui actor Louis de Funès: omul cu 40 de FEŢE

Este considerat un geniu al comediei franceze. Louis de Funès, supranumit „omul cu 40 de expresii faciale pe minut”, a interpretat peste 130 de roluri în filme.

Este considerat un geniu al comediei franceze. Louis de Funès, supranumit „omul cu 40 de expresii faciale pe minut”, a interpretat peste 130 de roluri în filme şi 100 de roluri în teatru. De asemenea, în 1968 a fost votat drept cel mai popular actor din Franţa.

Marele actor s-a născut în 1914 în Franţa şi a dovedit un interes pentru activităţile artistice încă din copilărie. În şcoală a pictat, iar mai târziu a renunţat la cursuri şi a cântat jazz într-un bar din Paris. În 1945 joacă în primul său film.

Totuşi, a avut ghinionul să aştepte aproape 20 de ani şi să joace în peste 80 de pelicule până să primească un rol principal şi să-i fie recunoscut talentul actoricesc..

În majoritatea filmelor sale, personajele interpretate de Louis de Funès au în comun mai multe aspecte: un tip de vârstă medie, predispus la hiperactivitate, rea-credinţă şi un temperament incontrolabil.

Alături de statura mică şi contorsiunile faciale tip Jerry Lewis, această hiperactivitate produce un mare efect comic, mai ales în contrast cu rolurile lui Bourvil, de om calm, binevoitor şi bine dispus.

Marele actor s-a stins din viaţă pe la 20 iulie 1982, la doar 58 de ani, în urma unor complicaţii ale tuberculozei de care suferea. A murit în timpul filmărilor la „Jandarmul si jandarmeriţele", iar producţia a fost terminată de asistentul său, Tony Aboyantz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » 100 de ani de la naşterea marelui actor Louis de Funès: omul cu 40 de FEŢE