Antena Meniu Search
x

13 irakieni şi sirieni, prinşi la vama Borş: au vrut să iasă ilegal din România, după ce au solicitat azil aici

13 irakieni şi sirieni, solicitanţi de azil în România şi care au încercat să iasă ilegal din ţară, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Borş, judeţul Bihor.

la 27.12.2016, 11:37

Poliţiştii de frontieră de la Borş, judeţul Bihor, au prins 13 irakieni şi sirieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş au observat, în ziua de Crăciun, în localitatea de frontieră Tămăşeu, trei autoturisme care se îndreptau spre linia de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea maşinilor, acestea fiind oprite în localitate.

În urma verificării autoturismelor s-a stabilit că acestea erau conduse de trei români, iar în interior se aflau 13 persoane - 11 irakieni şi doi sirieni, solicitanţi de azil în Romania, cu vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani.

Cei 13 au fost duşi la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor, potrivit News.ro.

Din primele cercetări, s-a stabilit că solicitanţii de azil intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit migranţilor lucrare penală pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetările fiind în desfăşurare, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale ce se impun.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » 13 irakieni şi sirieni, prinşi la vama Borş: au vrut să iasă ilegal din România, după ce au solicitat azil aici