Antena Meniu Search
x

13 turiști blocați de zăpadă în Retezat, salvați după 10 ORE de eforturi. Zăpada depășea o jumătate de metru

13 turiști blocați pe munte din cauza zăpezii au fost salvați de pompierii și jandarmii hunedoreni, după 10 ore. Oamenii se aflau în minivacanța de 1 decembrie.

13 turiști blocați pe munte din cauza zăpezii au fost salvați de pompierii și jandarmii hunedoreni, după 10 ore. Oamenii se aflau în minivacanța de 1 decembrie.

Turiștii s-au cazat în Refugiul Bran din Munții Retezat, unde veniseră pentru a-și petrece vacanța de Ziua Națională. Au rămas însă blocați pe munte. Acțiunea echipelor de salvare a fost îngreunată de zăpadă, dar și de viscol, spune News.ro. Turiștii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Drumul forestier care face legătura între Barajul Gura Apelor şi Poiana  Pelegii, în munţii Retezat, a fost acoperit de un strat gros de zăpadă de aproximativ o jumătate de metro, au explicat oficialii ISU Hunedoara, citați de News.ro.

Iar turiștii, care nu aveau mașinile pregătite pentru astfel de condiții de iarnă, au rămas blocați. Acţiunea de salvare s-a desfăşurat în condiţii dificile, cu vânt puternic, zăpadă troienită pe un drum surpat pe alocuri şi blocat de copaci căzuţi şi temperaturi sub zero grade Celsius, spun cei de la ISU, într-un comunicat.

”Pompierii şi jandarmii au acţionat cu motofierăstraie pentru segmentarea copacilor prăbuşiţi şi îndepărtarea lor de pe drum şi cu lopeţi pentru deblocarea autoturismelor din zăpadă. După aproximativ zece ore de acţiune, drumul a fost deszăpezit, iar turiştii au fost aduşi în siguranţă la un drum practicabil şi au putut porni spre casele lor”, a mai informat ISU Hunedoara, citat de News.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » 13 turiști blocați de zăpadă în Retezat, salvați după 10 ORE de eforturi. Zăpada depășea o jumătate de metru