Antena Meniu Search
x

20 ianuarie 2014, ziua fatitică! Filmul accidentului din Apuseni

În urmă cu un an, într-o zi rece de sfârşit de ianuarie, două persoane mureau cu zile! Se întâmpla pe 20 ianuarie 2014 când avionul YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander a executat o aterizare forțată în Munții Apuseni

zi

În urmă cu un an, într-o  rece de sfârşit de ianuarie, două persoane mureau cu zile! Se întâmpla pe 20 ianuarie 2014 când avionul YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander a executat o aterizare forțată în Munții Apuseni

Firul evenimentelor:

Avionul, proprietate a Școlii Superioare de Aviație Civilă, a decolat la ora 13:35 de pe Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu din București, cu destinația Aeroportul Internațional Oradea, unde ar fi trebuit să aterizeze la ora 16:35.

Avionul efectua o cursă umanitară și era pilotat de Adrian Iovan (55 ani, 16.000 de ore de zbor), având drept copilot pe Răzvan Petrescu. La bordul avionului se aflau dr. Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, dr. Valentin Calu de la Spitalul Elias, dr. Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria”, dr. Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș și Aurelia Ion, voluntar, studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din București.

Echipa urma să preleveze ficatul, rinichii și corneele de la o donatoare de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Accidentul s-a produs în condiții de lipsă de vizibilitate datorată ceții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » 20 ianuarie 2014, ziua fatitică! Filmul accidentului din Apuseni