Antena Meniu Search
x

24 de ani de la Revoluţie! "Întrebaţi-l pe Iliescu cine a deturnat Revoluţia!"

Revoluţionarii care participă sâmbătă, în Capitală, la ceremoniile depunerii de coroane în memoria eroilor din 1989 au afişat bannere cu mesaje ca "Întrebaţi-l pe Iliescu cine a deturnat Revoluţia".

Organizate de Ministerul Apărării Naţionale şi Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, ceremoniile militare au început dimineaţă, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, informează Mediafax.

S-a intonat imnul României, a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor şi au fost depuse coroane de flori, în prezenţa a câteva zeci de persoane, printre care şi rudele victimelor din decembrie 1989.

În jurul orei 12.30, ceremoniile s-au mutat la troiţa din Piaţa Universităţii, unde circulaţia a fost restricţionată temporar pe bulevardul Nicolae Bălcescu, sensul spre Piaţa Romană.

Un grup de revoluţionari a afişat două bannere."Nu mistificaţi isoria recentă, domnilor istorici. Întrebaţi-l pe Iliescu cine a deturnat Revoluţia din decembrie 1989, cine sunt vinovaţii pentru victime, cine sunt vinovaţii pentru mineriade, când se vor repara prejudiciile. Vrem adevărul. Semnat: Un supravieţuitor", şi "lustrarea clasei politice instalate după '89".

Vedeţi aici cum a început Revoluţia în 1989!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » 24 de ani de la Revoluţie! "Întrebaţi-l pe Iliescu cine a deturnat Revoluţia!"