Antena Meniu Search
x

Video 24 de turişti, prinşi la Cota 1.400, după o pană de curent. Jandarmii montani au decis să-i coboare cu maşinile

24 de turişti, jumătate dintre ei copii, au fost recuperaţi de pe munte după ce au urcat cu telegondola la Cota 1400, în Sinaia. O pană de curent i-a alertat pe jandarmii montani. De teamă să nu se oprească telecabina, la întoarcere, au decis să-i coboare cu maşinile. Jandarmii salvatori sunt acuzaţi însă de exces de zel.

de Redactia Observator

la 23.12.2021, 20:01

Vezi și

O pană de curent, provocată de viscol, i-a prins pe turişti la Cota 1400. Din această cauză, timp de câteva ore, tensiunea a fost scăzută în liniile care alimentează instalaţiile de transport pe cablu. Jandarmii montani spun că au decis să-i coboare pe turişti cu maşinile până în Sinaia, mai ales că printre ei erau 12 copii. Primarul vede altfel situaţia 

Vlad Oprea, primar Sinaia: Asta este o bravură din partea jandarmilor care de fiecare dată fac pe super-vitejii şi salvează turiştii. Nu este adevărat. Nu a rămas nimeni blocat. Telegondola Sinaia până la 1400 a funcţionat în condiţii normale.

Reprezentanţii jandarmeriei susţin că au luat această măsură pentru că se înserase şi nu ştiau când va fi remediată defecţiunea. Turiştii puteau să coboare foarte bine şi pe jos, crede şi directorul companiei care distribuie energie electrică.

Mihai Ilie, directorul Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Prahova: De la ora 16 a fost tensiune corespunzătoare, turiştii ăia puteau să vină şi pe jos de la Cota 1400 în oraşul Sinaia. Nu ştiu de ce au rămas că puteau să coboare de la două. 

Pe acelaşi subiect

Stratul consistent de zăpadă îi îndeamnă pe turişti să planifice o excursie la munte

Incidentul nu tulbură distracţia turiştilor pe pârtia din Sinaia. Stratul de zăpadă este perfect pentru schi. Muntele e un magnet pentru turişti in această perioadă. Mai ales că de mâine, vor fi deschise oficial şi pârtiile din Masivul Postăvaru, . 

Adrian Biriboiu, administrator pârtii: Până la îmbarcarea în telescaunul Ruia, stratul de zăpadă are undeva peste 50 de cm grosime în stadiu aşezat, bătut.

Salvamontiştii sunt şi ei la datorie.

Nicolae Parate, Salvamont Braşov: Suntem pregătiţi cu tot ce înseamnă mijloace de intervenţie, atât din punct de vedere logistic, cât şi cu resursă umană.

Câinii de avalanşă se antrenează intens. În Bucegi şi Făgăraş, este risc ridicat de avalanşă. Munţii sunt copleşiţi de zăpadă. În Piatra Craiului, fiecare pas necesită mult efort.

E frig de crapă pietrele. La Stația meteo Vlădeasa au fost înregistrate dimineaţă minus 18 grade Celsius. De Crăciun, va continua să ningă la munte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » 24 de turişti, prinşi la Cota 1.400, după o pană de curent. Jandarmii montani au decis să-i coboare cu maşinile