Antena Meniu Search
x

371 de ani de la naşterea lui Newton! Iată câteva lucruri neştiute despre omul de ştiinţă

Isaac Newton este cunoscut drept unul dintre cei mai importanţi matematicieni, fizicieni şi astronomi ai lumii întregi. El este cel cel care a demonstrat legea gravitaţională

Pe lângă toate descoperirile sale, există însă şi anumite aspecte ale vieţii englezului pe care mulţi nu le cunosc.

Newton credea despre el că este un mare păcătos. Pe când avea aproximativ 19 ani, matematicianul a făcut o listă a celor 48 de „păcate” pe care le comisese. Printre greşelile enumerate de acesta se număra faptul că era obraznic cu mama lui sau că avea „gânduri nepotrivite”.

Celebrul fizician şi-a înfipt un ac sub globul ocular, în mod intenţionat. La vremea respectivă, nu erau cunoscute prea multe lucruri despre lumină, astfel că oamenii nu ştiau sigur dacă ochiul uman este cel care o produce sau dacă doar o colectează. Curios, Newton a început să cerceteze singur optică.

S-a născut prematur. Hannah Ayscough, mama acestuia, l-a adus pe lume cu trei luni înainte de termen. În plus, chiar dacă el s-a dovedit a fi un geniu, tatăl lui era analfabet, iar mama reuşea doar cu greu să citească.

În perioada în care era student la Cambridge, a fost nevoit să servească la mese şi să cureţe camerele celorlalţi studenţi, din cauza lipsei de bani.

Fizicianul a supravieţuit epidemiei de ciumă, care în anul 1665 a lovit Londra. Acesta şi colegii săi de la facultate au fost trimişi acasă pentru a nu contacta boala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » 371 de ani de la naşterea lui Newton! Iată câteva lucruri neştiute despre omul de ştiinţă