Antena Meniu Search
x

562 de ani de la naşterea lui! Lucruri neştiute despre Leonardo da Vinci!

Leonardo este întruchiparea conceptului de geniu creator din perioada de apogeu a Renaşterii şi este considerat cel mai mare inginer al tuturor timpurilor. Sunt, totuşi, lucruri pe care cei mai mulţi dintre noi nu le cunosc

Numele complet al maestrului este Leonardo di ser Piero da Vinci. Acesta a fost fiul unui notar bogat, Messer Piero Fruosino di Antonio da Vinci, şi al Caterinei, o ţărancă, despre care se crede că muncea pe moşia tatălui său. “da Vinci” înseamnă din oraşul Vinci, de aceea este indicat, atunci când îi este prescurtat numele, să se folosească Leonardo.

Toate însemnările sale sunt scrise invers. Se pare că făcea acest lucru pentru a nu-i fi furate ideile. Dacă la început avea nevoie de oglindă, în timp a dezvoltat atât de bine această tehnică încât nu mai avea nevoie de ea.

Deşi era dislexic, acest lucru nu l-a împiedicat să devină un geniu universal. De asemenea, era ambidextru, fiind capabil să scrie cu o mână şi să deseneze cu cealaltă, în sensuri diferite, în acelaşi timp.

A fost primul care a dat o explicaţie pentru faptul că cerul este albastru. Această aparentă este determinată de felul în care se reflecta lumina Soarelui în atmosfera Pământului.

Deşi un lucru de-a dreptul neobişnuit pentru vremurile sale, Leonardo da Vinci era vegetarian. Alesese acest mod de viaţă din considerente umanitare. De asemenea, obişnuia să cumpere păsări în colivie de la diverşi comercianţi şi să le elibereze.

Leonardo şi Michelangelo au fost contemporani şi au trăit amândoi în Italia. În ciuda faptului că ambii au fost artişti neîntrecuţi şi ar fi putut lucra împreună, s-au urât de moarte, insultându-se ocazional chiar în văzul tuturor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » 562 de ani de la naşterea lui! Lucruri neştiute despre Leonardo da Vinci!