Antena Meniu Search
x

69 de ani de la moartea lui Hitler! Foto de excepţie din buncăr

Moartea fostului lider nazist a stârnit o serie de controverse în întreaga lume, imediat după 30 aprilie 1945 apărând mai multe variante despre felul în care a sfârşit cel mai crud om din istorie

 Moartea fostului lider nazist a stârnit o serie de controverse în întreaga lume, imediat după 30 aprilie 1945 apărând mai multe variante despre felul în care a sfârşit cel mai crud om din istorie

Britanicii Gerrard William şi Simon Dunstan susţin, în cartea “Grey Wolf: The Escape of Adolf” că Hitler şi soţia sa Eva Braun au evadat din Berlin într-o zonă din Argentina fascista, controlată de nazişti. Conform acestora, cuplul ar fi avut şi două fete, iar Hitler ar fi murit la 73 de ani, în anul 1962. Povestea celor doi, însă, a fost îndelung ridicularizată.

Varianta oficială şi demonstrată este cea conform căreia, dictatorul derutat şi bolnav de Parkinson a murit pe 30 aprilie 1945, în timpul ultimelor lupte în capitala germană. Astfel, când trupele sovietice se aflau la mică distanţă de cancelaria Reich-ului, acesta s-a sinucis, muşcând o capsulă de cianură şi împuşcându-se. Trupul lui şi cel al Evei Braun au fost depuse în craterul unei bombe, stropite cu benzină de către Otto Günscheși alte ajutoare din Führerbunker și li s-a dat foc. Înainte de a se sinucide, Hitler își otrăvise câinele pentru a testa otrava.

În acest timp, un fotograf în vârstă de 33 de ani, William Vandivert, importaliza cele mai importante momente! A fost primul fotograf occidental care a pătruns în adăpostul subteran al lui Hitler, imediat după moartea acestuia. Doar câteva dintre fotografiile surprinse atunci au fost publicate, în luna iulie a acelui an.

O bună parte din imaginile devastatoare au fost date uitării şi apar abia acum, la mai bine de jumătate de secol de la evenimente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » 69 de ani de la moartea lui Hitler! Foto de excepţie din buncăr