Antena Meniu Search
x

70 de ani de la marea debarcare din Normandia

Zi istorică în Franţa! La 70 de ani de la debarcarea trupelor în Normandia, mii de oameni şi 20 de şefi de stat şi de guvern s-au întâlnit pentru a marca momentul decisiv pentru sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial.

Vezi și

Zi istorică în Franţa! La 70 de ani de la debarcarea trupelor în Normandia, mii de oameni şi 20 de şefi de stat şi de guvern s-au întâlnit pentru a marca momentul decisiv pentru sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial 

În cadrul ceremoniilor grandioase, preşedinţii Obama şi Putin au stat alături pentru prima dată de la declanşarea crizei din Ucraina. Însă NU şi-au adresat niciun cuvânt.

Franţa datorează mult operaţiunii din Normandia! Mii de oameni, în frunte cu cei mai puternici lideri ai lumii, au adus un omagiu celor 20.000 de soldaţi căzuţi la datorie acum 70 de ani.

Invitaţii de seamă au fost Regina Marii Britanii, Elisabeta a II a, premierul britanic David Cameron, preşedintele american Barack Obama şi desigur Vladimir Putin, cel mai controversat om al momentului.

Jurnaliştii străini au vorbit de o înfruntare între Rusia şi Occident cu privire la situaţia din Ucraina. Vladimir Putin a fost la câţiva paşi de omologul său american, Barack Obama, la poza de grup. S-au evitat însă.

Cu o zi înainte de ceremonii, preşedintele Franţei a fost nevoit să ia prânzul de două ori, tocmai pentru a evita ca preşedinţii Obama Şi Putin să se întâlnească. Aşa că Hollande l-a invitat pe preşedintele american, la un restaurant din oraş iar ulterior s-a întâlnit şi cu Putin la Palatul Elysee.

Pe 6 iunie 1944, 160 de mii de soldaţi americani, britanici şi canadieni au fost debarcaţi în Normandia, fapt ce a dus la înfrângerea trupele naziste şi la încheierea celui de-al doilea război mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » 70 de ani de la marea debarcare din Normandia