Antena Meniu Search
x

700 de elevi de la Liceul și Internatul “George Barițiu” din Livada, județul Satu Mare, beneficiază de apă caldă și căldură

Liceul “George Barițiu” din Livada, județul Satu Mare, va oferi de acum elevilor săi condiții normale pentru a învăța, pentru a reduce abandonul școlar

Liceul “George Barițiu” din Livada, județul Satu Mare, va oferi de acum elevilor săi condiții normale pentru a învăța, pentru a reduce abandonul școlar. 

Liceul este cea mai mare instituție de educație din localitate și beneficiază de lucrări de renovare exterioară și montarea centralei termice pentru internat, prin proiectul “Ajută un sat. Schimbă o țară” desfășurat de Fundația Vodafone România și Fundația Mereu Aproape.

La Liceul “George Barițiu” din Livada învață 700 de elevi, iar internatul-cămin are 150 de locuri pentru școlari dar și pentru dascălii care fac naveta. “Am renunțat la două camere pentru a avea locația necesară centralei”, spune Ing. Prof. Rodica Nastăi – Director General Liceul “George Barițiu” din Livada, Satu Mare. Vechea instalație de încălzire nu mai făcea față și era costisitoare, astfel încât programul “Educat civilizat” din cadrul proiectului “Ajută un sat. Schimbă o țară” a adus finanțarea necesară pentru noua centrală pe lemne.

Lucrările au durat o lună și jumătate, însemnând spargerea pereților, curățarea spațiului, întărirea podelei pentru noua instalație, montarea și apoi zugrăvirea. Acestea au fost făcute de o echipă colaboratoare sătmăreană. Oamenii au fost ajutați de administratorul liceului, de câțiva localnici și au avut și sprijinul primăriei, pentru că voluntariatul reprezintă o componentă esențială a proiectului “Ajută un sat. Schimbă o țară”.

Noua instalație va încălzi și Centrul de Informare și Documentare aflat în același imobil. Aici se va derula programul “Educat civilizat”, gândit de unul dintre dascălii liceului. Centrul este un spațiu destinat elevilor, profesorilor dar și celorlați membri ai comunității locale, care doresc să citească ori să se informeze. “Eu m-am gândit ca, în cadrul acestui proiect, să îi ajutăm pe elevi să-și dezvolte diverse capacități artistice, să-i ajutăm în carieră”, afirmă Bogdan Oproiu – Profesor Documentarist, Liceul “George Barițiu” din Livada, Satu Mare.

Investiția de la Liceul din Livada păstrează totodată și locurile de muncă ale personalului auxiliar. Rărirea chiriașilor de la internat din ultimii ani punea în pericol serviciile acestora. Urmează cea de-a doua etapă a lucrărilor de renovare - termoizolarea fațadei. Lucrările vor începe la întâi octombrie și se vor termina în primăvara viitoare.

“Ajută un sat. Schimbă o ţară” face parte din Programul strategic de Investiţie în Mediul Rural, al Fundaţiei Vodafone România, program care se derulează la nivel naţional şi care susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

Fundația Vodafone România a finanțat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998.

Fundaţia Mereu Aproape este una dintre cele mai importante ONG-uri din România, cu direcții strategice în domeniile sănătății, educației și inițiativei sociale. Prin campaniile de strângere de fonduri, prin programele educaționale derulate cu sprijinul partenerilor strategici, Fundaţia Mereu Aproape a reușit să-şi susțină proiectele şi să salveze vieţi. În fiecare an, peste 100 de copii și adulți au găsit un remediu pentru bolile lor, mai mult de 1.000 de persoane au fost ajutate în urma calamităților naturale, 210 școli și biblioteci au primit cărți, mobilier, material didactic. După inundațiile grave care au lăsat mulți români fără un acoperiș, am reușit să construim 75 de case pentru cei aflați în nevoie. Valoarea proiectelor Fundaţiei Mereu Aproape a depăşit 6 milioane de euro de-a lungul celor 10 ani de existență.

www.fundatiamereuaproape.ro, www.facebook.com/fundatiamereuaproape.

Pentru a vedea imagini și declarații de la fața locului, vă invităm să accesați următorul link:

https://www.youtube.com/watch?v=E8mffMOrUvg&feature=youtu.be

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » 700 de elevi de la Liceul și Internatul “George Barițiu” din Livada, județul Satu Mare, beneficiază de apă caldă și căldură