Antena Meniu Search
x

9 români sunt repatriați de autorități din Italia și băgați direct în carantină, la București

9 români sunt repatriați de autorități din Italia și băgați direct în carantină, la București. Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat legat de aducerea în țară a celor nouă oameni.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 14.03.2020, 13:11

9 români repatriați
9 români sunt repatriați de autorități din Italia și băgați direct în carantină, la București - hepta
  • Sute de români sunt blocați în Italia și nu au cum să se întoarcă acasă.
  • Autoritățile au început să repatrieze cât mai mulți posibil dintre ei.

9 români sunt repatriați de autorități din Italia și băgați direct în carantină, la București. Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat legat de aducerea în țară a celor nouă oameni.

"Astăzi, 14 martie, alți 9 cetățeni români vor fi readuși în țară, ca urmare a eforturilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale și altor autorități relevante. 

Aceștia sunt cetățeni români non-rezidenți în Italia, aflându-se acolo cu titlul temporar, ca turiști sau pentru intervenții medicale și au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia.

Aceștia nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Republicii Italiene. 

Pe acelaşi subiect

La sosirea în țară, cei 9 cetățeni români vor fi preluați de către Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București, în conformitate cu măsurile adoptate de către autoritățile române pentru cetățenii care vin în România din Italia.

Având în vedere circumstanțele fără precedent în care ne aflăm la nivel global, în contextul epidemiei de COVID-19, MAE asigură în mod constant și sistematic informarea cetățenilor români aflați în străinătate prin atenționări de călătorie și buletine informative publicate pe site-ul MAE în cadrul secțiunii dedicate COVID-19, precum și prin site-urile și canalele de social media ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate."

Cei nouă români vor fi aduşi în ţară sâmbătă, cu o aeronavă de tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române.

"Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi având instalate camere speciale de izolare, este operată de un echipaj format din locotenent-comandorul Romeo Gârz - comandantul aeronavei, căpitan Mihai Vîrdol - pilot secund, maistrul militar Maftei Ţebrean - tehnic de bord şi echipa medicală formată din maior Daniel Nica - medic şi plutonierul Georgel Grigore - asistent medical", a anunţat şi Ministerul Apărării, precizând că transportul este realizat cu respectarea măsurilor pentru protecţia personalului şi a tehnicii, obligatorii în astfel de situaţii.

Alţi opt cetăţeni români, aflaţi în aceeaşi situaţie în Italia, au fost aduşi în ţară în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu o aeronavă C-27J Spartan a MApN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 9 români sunt repatriați de autorități din Italia și băgați direct în carantină, la București