Antena Meniu Search
x
LIVE

De la începutul verii 900 de oameni au fost înţepaţi de căpuşe, în Sibiu (Video)

Mii de oameni ajung vara la spital după ce sunt înţepaţi de căpuşe! Numai în Sibiu au fost înregistrate 900 de cazuri, iar opt persoane au fost diagnosticate şi cu boala Lyme. Nici la Iaşi, situaţia nu este mai bună.

De Redactia Observator la 17.07.2019, 16:35
Vezi și

Mii de oameni ajung vara la spital după ce sunt înţepaţi de căpuşe! Numai în Sibiu au fost înregistrate 900 de cazuri, iar opt persoane au fost diagnosticate şi cu boala Lyme. Nici la Iaşi, situaţia nu este mai bună. De la debutul verii şi până acum au fost 45 de pacienţi diagnosticaţi cu această boală.

Medicii recomandă ca, pentru a ne feri de pericolul din iarbă, să folosim repelenţi adecvaţi şi să purtăm pantaloni lungi şi şosete, atunci când ieşim în mijlocul naturii.

O ieşire la iarbă verde ar trebui să fie prilej de relaxare, dar pentru foarte mulţi părinţi este un stres în plus. Şi asta din cauza pericolului ascuns în iarbă: căpuşele.

Numai în Sibiu de la debutul verii şi până acum, sute de oameni au ajuns la spital după ce au petrecut timp în mijlocul naturii.

În cazul în care căpuşa care a înţepat era infectată, victima poate dezvolta boala Lyme. Supranumită şi „boala cu 1000 de fețe" este foarte greu de diagnosticat deoarece simptomele ei sunt asemănătoare cu cele ale altor boli, aşa cum sunt gripa sau pneumonia.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » De la începutul verii 900 de oameni au fost înţepaţi de căpuşe, în Sibiu (Video)