Antena Meniu Search
x

Elan Schwartzenberg, fugit din ţară de peste şase ani: Sebastian Ghiţă mi-a spus că are susţinerea lui Coldea într-un joc mare. Mi-a spus că e captiv la SRI şi DNA

Elan Schwartzenberg - Foto: Hepta

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, fugit din ţară de peste şase ani şi urmărit internaţional, a declarat că Sebastian Ghiţă i-a mărturisit că intrase într-un joc în care avea susţinerea totală a fostului adjunct al SRI, Florian Coldea.

„Ghiţă nu mă minţise, chiar avea susţinerea lui Coldea. Am văzut acea mână nevăzută care îl proteja, îl ghida. Ghiţă a fost dominat total, controlat, speriat de generalul Coldea", a declarat Schwartzenberg, pentru B1 TV.

Omul de afaceri susţine că Sebastian Ghiţia i-ar fi spus că a intrat în acest "joc" pentru că este captivul SRI şi DNA.

"Îmi pare rău de ce o să fac. Eu sunt captiv la SRI şi DNA. Poate voi scăpa, ori ajung la puşcărie sau la 3 metri sub pământ“, povesteşte Elan Schwartzenberg că i-ar fi spus Ghiţă.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă şi are cinci dosare penale în România, iar în prezent se află în Serbia.

"Nu am fugit din ţară, am plecat în vacanţă cu fiul meu"

Elan Schwartzenberg a mai spus că nu a fugit din ţară în 2012, ci a mers în vacanţă cu fiul său, afirmând că, înainte de a pleca, un personaj apropiat de Florian Coldea l-a avertizat că i se vor face înscenări.

„Nu am fugit deloc. Este încă unul din basmele inoculate de DNA şi preluate de distinşii colegi din mass-media. În 2012 nu exista niciun fel de dosar, niciun fel de poveste, niciun fel de culpă, nimic. Am plecat în vacanţă în 2012 cu fiul meu minor. Iunie-iulie 2012 am plecat din România cu un avion privat de la Ţiriac Air, de la Bucureşti la Nisa, unde m-am dus să îmi fac vacanţa cu fiul meu propriu şi personal", a spus Elan Schwartzenberg.

Acesta susţine că, înainte de a pleca din ţară, un personaj apropiat de Florian Coldea l-a avertizat că i se vor face înscenări.

"Îniante să plec, cineva din SRI, din cercul extrem de apropiat al generalului Coldea, nu Vasile Cămărăscu, a venit şi mi-a spus <<domnu' Schwartzenberg, v-au luat televiziunea ostil, fraudulos, le e teamă de ce o să faceţi, vor încerca să vă facă înscenări în multiple dosare şi cu o ţară nu te poţi lupta din interiorul ei>>. Exista un grup de interes la nivelul statului, care îşi dorea ca acea televiziune să fie în afara controlului meu. Acel personal, ofiţer al SRI, foarte apropiat de Coldea, funcţie foarte mare, mi-a spus textual <<pleacă puţin din ţară, pentru că îţi vor face înscenări, că te vor ţine în beciuri, să nu poţi ţipa, să nu poţi face nimic şi să nu fii credibil>>", mai susţine el.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Elan Schwartzenberg, fugit din ţară de peste şase ani: Sebastian Ghiţă mi-a spus că are susţinerea lui Coldea într-un joc mare. Mi-a spus că e captiv la SRI şi DNA