Antena Meniu Search
x

A doua tranşă de vaccin Moderna soseşte sâmbătă în România

A doua tranşă de vaccin Moderna, de 21.600 de doze, soseşte sâmbătă în ţară, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19. Dozele vor fi preluate la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO” din București.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.01.2021, 17:26

A doua tranşă de vaccin Moderna soseşte sâmbătă în ţară: 21.600 de doze
A doua tranşă de vaccin Moderna soseşte sâmbătă în ţară: 21.600 de doze - Profimedia Images
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat recent că România va primi 430.000 de doze Moderna în primul trimestru.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în „lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

430.000 de doze Moderna în primul trimestru din 2021

Coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță, a declarat într-o conferință de presă că în primul trimestru România va primi 430.000 de doze Moderna.

„La începutul lunii februarie urmează distribuirea lui către centrele de vaccinare. (...) Avem o estimare de cantități de circa 430.000 de doze pentru primul trimestrul al anului”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » A doua tranşă de vaccin Moderna soseşte sâmbătă în România