Antena Meniu Search
x

O suta de mii de credinciosi catolici au pornit spre Sumuleu Ciuc

Cel mai mare pelerinaj romano-catolic din sud-estul Europei a inceput! Vor sa se inchine de Rusalii la statuia Fecioarei, din Biserica Franciscana

Vezi și

Numai din Odorheiul Secuiesc au pornit 500 de credinciosi spre Sumuleu, pe jos. Credinta i-a purtat pe un drum de 60 de kilometri. "Pentru mine este un eveniment in care ma incarc pentru tot anul cu pace si liniste sufleteasca", a povestit un pelerin. Calatoria nu-i usoara, dar ii apropie de dumnezeu. "Am cantat pslamuri, ne-am rugat si in general pot sa spun ca am trecut peste greutati cu bine" Dupa ce au parcurs jumatate de drum, au facut popas.

La patru dimineata credinciosii au pornit iar la drum. Acestia spera sa ajunga la destinatie la ora zece. La Sumuleu se vor ruga alaturi de aproape o suta de mii de pelerini. Veniti din toata tara si de peste hotare. Nu toti fac drumul pe jos.

"In intregul weekend vor actiona pe raza municipiuli Miercurea Ciuc si in imprejurimi 350 de politisti. Vom avea patrule fixe si mobile, vom avea politistii de la economic care vor verifica legalitatea actelor de comert", a anuntat Gheorghe Philip, purtator de cuvant IJP Harghita.

Astazi sunt asteptati la slujba Presedintele Basescu, omologul sau maghiar, premierul de la Budapesta, dar si presedintele parlamentului ungar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » O suta de mii de credinciosi catolici au pornit spre Sumuleu Ciuc