Antena Meniu Search
x

Video A înflorit laleaua galbenă, o specie unică în lume. Cel mai frumos spectacol oferit de natură

Primăvara, natura ne oferă cel mai frumos spectacol. În Rezervaţia Naturală Cazanele Dunării, a înflorit laleaua galbenă, o specie unică în lume. Sunt doar câteva sute de flori pe versanţi, admirate însă de mii de turişti în această perioadă. Este un loc foarte căutat de fotografi pentru un motiv cât se poate de bun.

de Redactia Observator

la 30.03.2024, 14:50

Vezi și

Laleaua galbenă - supranumită şi Laleaua de Cazane - poate fi admirată doar în apropierea peşterii Veterani, pe o porţiune de câteva sute de metri. Florile pot fi admirate doar o lună pe an. Înfloresc în fiecare an în aprilie, iar turiştii plătesc să le vadă. "Avem foarte multe grupuri care ne solicită să mergem să facem croaziera ca să vada floarea respectivă, să o admire în sălbăticie", a declarat Raul Bimba, reprezentant turism.

Preţul pentru o plimbare pe Dunăre porneşte de la 50 de lei şi poate ajunge până la 100 de lei

Preţul pentru o plimbare pe Dunăre porneşte de la 50 de lei şi poate ajunge până la 100 de lei. Laleaua de Cazane este o specie unică în lume, iar ruperea unui singur fir poate fi amendată cu până la 15.000 de lei. "Orice forma de recoltare a plantei este interzisă prin lege, fiind o specie protejată atât la nivel naţional cât şi la nivel comunitar. De la an la an creşte numărul de turişti care vin în zonă special pentru perioada de înflorire a lalelei", a declarat Amalia Dumbravă, biolog Parcul Naţional Porţile de Fier.

"Rezervarile sunt foarte ok, aproape 100%. Noi de multe ori îndrumăm să meargă să vadă pentru că este ceva unic", a declarat Marius Balica, reprezentant turism. De-a lungul timpului, în jurul acestor flori s-au creat şi legende. Se povesteşte în zonă că, demult, o fetiță a plecat de acasă, gonită în munţi de mama sa vitregă, iar lacrimile ei s-au prefăcut în lalele galbene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » A înflorit laleaua galbenă, o specie unică în lume. Cel mai frumos spectacol oferit de natură