Antena Meniu Search
x

Foto A murit Andrew Fletcher, membru fondator al legendarei formații Depeche Mode

Andrew „Fletch” Fletcher, în vârstă de 60 de ani, membru fondator al formaţiei Depeche Mode, a murit, a anunţat trupa pe Facebook.

de Redactia Observator

la 26.05.2022, 22:57

Andrew Fletcher, membru fondator al legendarei formații Depeche Mode
A murit Andrew Fletcher, membru fondator al legendarei formații Depeche Mode - Profimedia Images

"Suntem şocaţi şi deosebit de trişti pentru trecerea în nefiinţă prea devreme a dragului nostru prieten, membru al familiei şi coleg Andy ”Fletch” Fletcher. Fletch a avut o inimă de aur, era mereu alături când aveai nevoie de sprijin, de o conversaţie spirituală, de distracţie sau de o bere rece", a anunţat formaţia pe contul de Facebook. 

"Inimile noastre sunt alături de familia sa, spre care să vă îndreptaţi gândurile voastre şi să le respectaţi intimitatea în aceste clipe", au mai precizat membrii Depeche Mode. 

Cine a fost Andrew Fletcher, fondator al legendarei trupe Depeche Mode

Andrew John Leonard Fletcher s-a născut pe 8 iulie 1961 la Nottingham şi era cunoscut ca Fletch. Muzicianul britanic (bas, clape) era membru fondator al formaţiei Depeche Mode. 

Pe acelaşi subiect

S-a mutat la Basildon unde, la sfârşitul anilor 1970, a format trupa Composition Of Sound alături de Martin Gore şi Vince Clarke. Odată cu recrutarea cântăreţului Dave Gahan, aceştia şi-au schimbat numele în Depeche Mode, iar cvartetul a continuat să lanseze melodii celebre, inclusiv „New Life” şi „Just Can’t Get Enough”.

Odată cu plecarea lui Clarke, care a format Yazoo şi apoi Erasure, Gore a devenit compozitor principal, iar trupa s-a bucurat de un succes internaţional uriaş la sfârşitul anilor 80 şi începutul anilor 90 cu piese precum „Personal Jesus”, „Enjoy The Silence” şi I Feel You”. 

În 2020, Fletcher a fost inclus în galeria Rock and Roll Hall of Fame ca membru al trupei Depeche Mode. Depeche Mode a fost fondată în 1980, în Anglia. A lansat, până în prezent, 14 albume de studio.

Trupa a concertat de trei ori în România, la Bucureşti în 2006 şi 2013, la Cluj-Napoca în 2017. În prezent, grupul este format din Dave Gahan (voce), Martin Gore (chitară, clape). În turnee, li se alătură Christian Eigner (tobe) şi Peter Gordeno (clape, pian, backing vocals). Formaţia a debutat discografic cu ”Speak & Spell” (1981), iar cele mai titrate albume ale sale sunt ”Black Celebration” (1986), ”Violator” (1990) şi ”Exciter” (2001).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » A murit Andrew Fletcher, membru fondator al legendarei formații Depeche Mode