Antena Meniu Search
x

A murit Doru Stănculescu. Folkistul avea 71 de ani

​Doru Stănculescu, nume de referință al muzicii folk în România, a murit la vârsta de 71 de ani. Vestea decesului a fost anunțată pe Facebook de mai mulți apropiați ai muzicianului, între care și Nicu Alifantis.

de Redactia Observator

la 23.08.2021, 18:51

A murit Doru Stănculescu. Folkistul avea 71 de ani
A murit Doru Stănculescu. Folkistul avea 71 de ani - Facebook/Colectia "Mari Actori Romani"

„A plecat dintre noi Doru Stănculescu (Prezidente), (71 ani). Dumnezeu să-l odihnească şi să-i lumineze calea. Condoleanţe familiei”, a scris Nicu Alifantis pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Doru Stănculescu avea 71 de ani. De profesie arhitect, Doru Stănculescu a fost membru fondator al Cenaclului Flacăra. A debutat cu melodia „Ion Crâşmaru” pe versuri de Octavian Goga și a compus muzica pentru filmul „Porţile albastre ale oraşului” (1974, regia Mircea Mureşan).

Pe acelaşi subiect

Doru Stănculescu a fost membru fondator al Cenaclului Flacăra

Doru Stănculescu a lansat cinci albume, între care unul produs şi înregistrat de Valeriu Sterian şi două de Dan Andrei Aldea. Doru Stănculescu a colaborat mulţi ani cu flautistul Sorin Minghiat, dar şi cu alţi artişti, printre care Dan Andrei Aldea. 

În 1996 a primit premiul pentru întreaga activitate la festivalul „Om Bun” şi în 2002 o diplomă de onoare din partea Ministerului Culturii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » A murit Doru Stănculescu. Folkistul avea 71 de ani