Antena Meniu Search
x

Un vasluian a murit electrocutat când încerca să-și salveze vecinii dintr-un incendiu. A pierit lângă casa făcută scrum (Video)

Un vasluian care a sărit desculț să-și salveze vecinii dintr-un incendiu, a murit electrocutat lângă gardul acestora, după ce în zonă căzuse un fir electric care s-a topit din cauza flăcărilor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.08.2020, 10:04

Un vasluian a murit electrocutat când încerca să-și salveze vecinii dintr-un incendiu. A pierit lângă casa făcută scrum Vezi și
  • Bărbatul a sărit să-și salveze vecinii din flăcări, însă a pierit electrocutat la gardul casei.
  • La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la întreaga locuinţă, care de altfel a şi ars în totalitate

Ionut Manolache, un bărbat de 35 de ani din Vinderei, Vaslui, ştia că la vecinul său venise fiul cu familia în concediu și a alergat să-i salveze, însă a murit electrocutat.

”A alergat desculţ, a sărit gardul şi a căzut secerat, fiind electrocutat. În zonă căzuse un fir electric care s-a topit din cauza efectului termic produs de incendiu. Bărbatul electrocutat a fost găsit decedat lângă gard la sosirea echipajelor de intervenţie”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la întreaga locuinţă, care de altfel a şi ars în totalitate. 

Bărbatul de 43 de ani, fiul proprietarului, a suferit arsuri pe aproape de gradul II și III pe 20% din suprafaţa corpului, dar şi plăgi tăiate la mâna stângă. Omul a spart geamurile locuinţei pentru a-și scoate copiii din casa cuprinsă de flăcări. El a fost transportat la spitalul din Bârlad pentru îngrijiri.

Pentru moartea lui Ionuț Manolache, primarul localității trage la răspundere compania de distribuţie a energiei electrice care ar fi intervenit cu întârziere în acest caz.

„Cineva trebuie sa răspundă pentru moartea lui Ionut Manolache, el a plecat de acasă să ajute la stingerea incendiului şi a murit electrocutat pentru nişte inconştienţi! Delgaz Grind trebuie sa răspundă de ce au oprit curentul după aproape 20 de minute de la primirea apelului? în această seară putea să moară oricare din cei care au vrut să ajute, dar Dumnezeu l-a luat pe Ionut. Dumnezeu să te ierte suflet bun şi săritor!”, a transmis primarul comuneiu Vinderei, Ionuţ Ghiur, pe pagina sa de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Un vasluian a murit electrocutat când încerca să-și salveze vecinii dintr-un incendiu. A pierit lângă casa făcută scrum (Video)