Antena Meniu Search
x

Mii de şoferi blocaţi pe drumurile din zonele montane. Nămeţii au acoperit şi marcajele rutiere, la Sinaia

A nins extrem de mult în zonele montane. Zăpada a paralizat traficul pe Valea Prahovei, în Defileul Jiului şi în Vâlcea, iar zeci de autovehicule au derapat.

Vezi și

A nins extrem de mult în zonele montane. Zăpada a paralizat traficul pe Valea Prahovei, în Defileul Jiului, dar şi în Vâlcea. Iar zeci de autovehicule au derapat şi s-au răsturnat, însă cele mai mari probleme le-au întâmpinat şoferii de TIR. Vremea a ţinut în alertă toată noaptea echipele de intervenţie. Mai mulţi oameni rămaşi blocaţi cu autoturismele în nămeţi, au fost salvaţi.

Fără lanţuri antiderapante, şoferul unui TIR nu a mai putut înainta. A rămas blocat, într-o curbă de pe Drumul Naţional 1, la intrare în Predeal.

Din cauza celor două autotrenuri blocate pe şosea, poliţiştii au dirijat circulaţia. Ningea abundent şi oricând se putea produce un carambol. Nu doar aici au fost probleme. 

Şi chiar dacă utilajele de deszăpezire au acţionat non-stop, ninsorile au paralizat circulaţia rutieră pe toată Valea Prahovei. La Sinaia, zăpadă adunată pe carosabil a acoperit chiar şi marcajele rutiere.

Şi mai multe autoturisme au derapat şi au ajuns în şanţurile de pe marginea şoselei, în mormanele de zăpadă.

Ninsorile au făcut prăpăd şi în judeţul Braşov. La Ghimbav, oamenii au ieşit la dezspezire cu lopata. Ca să nu rămână blocaţi în curţi, de dimineaţă. 

Spre Rânca, circulaţia a fost oprită din cauza viscolului puternic. Chiar şi aşa, în zonă, un autoturism în care se aflau trei persoane a rămas blocat în nămeţi. Oamenii au fost salvaţi de jandarmi şi salvamontişti.

Tot în Gorj, pe Defileul Jiului, trei TIR-uri nu au mai putut înainta din cauza troienelor.

La fel s-a întâmplat şi pe Valea Oltului. Şapte camioane au rămas înzăpezite, iar poliţiştii au restricţionat accesul autovehiculelor de mare tonaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mii de şoferi blocaţi pe drumurile din zonele montane. Nămeţii au acoperit şi marcajele rutiere, la Sinaia