Antena Meniu Search
x

A opta tranșă de vaccin Pfizer, 163.800 de doze, nu mai ajunge azi în România. Cîțu: Am vorbit cu MApN dacă avem noi posibilitatea să le aducem

Cea de a opta tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 doze, ar fi trebuit să sosească pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca și Timișoara. Acest lucru nu mai este posibil în cursul zilei de luni, din cauza unor probleme la un aeroport din Germania.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 08.02.2021, 11:08

Tranșa cu numărul opt de vaccin Pfizer pentru România a fost amânată, din cauza vremii nepotrivite - Profimedia
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vremea rea oprește vaccinul către România

Vaccinul de la Pfizer, care trebuia să ajungă azi, nu a ajuns din cauza unor probleme la aeroportul din Leipzig, din cauza vremii. Transportul urma să ajungă către mai multe centre, după cum curmează:

- Centrul Național de Stocare București: 53.820 doze

- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.890 doze

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze

- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 16.380 doze

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 16.380 doze

- Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.230 doze

- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 11.700 doze

Ca urmare a acestei situații, din depozitul de la  Timisoara au fost trimise 11.000 de doze spre București și aproximativ 5.000 spre Cluj.

Florin Cîțu: Am vorbit cu MApN dacă avem noi posibilitatea să aducem aceste doze

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că dozele de vaccin Pfizer/BioNTech care trebuiau să ajungă astăzi în România nu au putut ajunge deocamdată, din cauza condiţiilor meteorologice din Germania.

”Vaccinul nu a mai putut ajunge la această oră, s-ar putea să ajungă în timpul zilei de astăzi. Ori astăzi, ori mâine, monitorizăm situaţia. Dacă nu, am vorbit şi cu Ministerul Apărării Naţionale dacă avem noi posibilitatea să aducem aceste doze care trebuiau să vină astăzi. Oricum, sunt doze de rapel, suntem ok în perioada următoare, nu  este nicio problemă, nu se reprogramează nimeni”, a anunţat, luni, într-o declaraţie de presă, premierul Florin Cîţu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » A opta tranșă de vaccin Pfizer, 163.800 de doze, nu mai ajunge azi în România. Cîțu: Am vorbit cu MApN dacă avem noi posibilitatea să le aducem