Antena Meniu Search
x

Victor, asistentul mort în accidentul din Satu Mare, este plâns de colegi: "Când e să fim noi cei salvaţi, de multe ori e prea târziu"

Doi oameni au murit şi şase au fost răniţi azi-dimineaţă într-un accident teribil, lângă Satu Mare. O ambulanţă în misiune a fost spulberată de o camionetă aruncată pe contrasens de o maşină condusă de un începător. În urma impactului, camioneta a luat foc, iar unul dintre pasageri a ars de viu pentru că nu a putut să iasă. Nici pentru asistentul medical din salvare colegii lui nu au putut face nimic.

de Redactia Observator

la 07.09.2020, 20:44

Vezi și
  • Accident cumplit în Satu Mare, luni dimineață
  • Asistentul a lăsat în urmă un copil de 4 ani și o soție îndurerată
  • O altă victimă a murit carbonizată

Era 6 şi 50 de minute când s-a dat alarma la Serviciul de Ambulanţă Satu Mare. Pentru echipajele de salvatori a fost cea mai dureroasă misiune. Pe marginea drumului, în ambulanţa strivită de o camionetă în flăcări erau doi colegi de-ai lor.

Şoferul şi asistentul mergeau la un caz, iar salvarea avea semnalele acustice şi luminoase pornite. Nu au mai ajuns. Între localitățile Ciuperceni și Livada, o maşină mică a intrat în spatele unei camionete pe care a aruncat-o pe contrasens, direct în ambulanţa aflată în misiune. Maşina mică s-a oprit apoi într-un cap de pod.

Paula Gabor, purtător de cuvânt IPJ Satu Mare: S-a stabilit faptul că un conducător auto de 20 de ani a intrat în coliziune faţă-spate cu o autoutilitară care circula în aceeaşi direcţie de mers, autoutilitara fiind ulterior proiectată pe sensul opus de mers.

Din impactul volent, camioneta s-a aprins instantaneu. Înăuntru erau cinci angajaţi la o firmă de construcţii care mergeau la lucru. Unul dintre ei n-a mai putut să iasă la timp din capcana de foc.

Bianca Timiș, purtător de cuvânt ISU Satu Mare: O persoană a fost carbonizată, uneia i se aplică manevre de resuscitare la faţa locului, iar alte şase persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Asistentul de pe ambulanţă a fost găsit în stop cardiorespirator şi nu a putut fi resuscitat. Victor Coti avea 38 de ani şi era tatăl unui băieţel de 4 ani. Soţia sa este medic rezident la secţia de Terapie Intensivă a Spitalul Județean din Satu Mare. Salvatorul care a murit în timp ce mergea să-i salveze pe alţii este plâns de colegii lui.

"Trist, foarte trist. A mers să salveze o viaţă şi a plătit cu viaţa sa inconştienţa altora. Trecem în fiecare zi pe lângă moarte şi când e să fim noi cei salvaţi, de multe ori e prea târziu"

Muncitorul care a murit avea 34 de ani şi era, la rândul lui, tatăl a doi copii. Din cele şase persoane care au ajuns la spital, şoferul ambulanţei, în vârstă de 46 de ani, dar şi doi muncitori, au traumatisme grave. Şoferul începător care a provocat accidentul a fost şi el rănit. Pe numele lui, poţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vămare din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Victor, asistentul mort în accidentul din Satu Mare, este plâns de colegi: "Când e să fim noi cei salvaţi, de multe ori e prea târziu"