Antena Meniu Search
x

Acuzaţii grave la Spitalul Obregia, unde o pacientă dispărută a fost găsită moartă

O femeie dispărută de la Spitalul Alexandru Obregia, din Capitală, a fost găsită moartă după şase zile de căutări, chiar în incinta spitalului.

Vezi și

O femeie dispărută de la Spitalul Alexandru Obregia, din Capitală, a fost găsită moartă după şase zile de căutări, chiar în incinta spitalului.

"5 zile să stea pacientul mort la tine în spital şi tu să nu ştii?" este întrebarea pe care şi-o pune o familie îndurerată. Victoria Trandafirescu era internată de 10 zile la spitalul Obregia din Capitală. Suferea de schizofrenie paranoidă. Dintr-un salon nepăzit, pe data de 2 august, pacienta a dispărut. Astăzi, la şase zile distanţă, cadavrul femeii a fost găsit chiar în curtea spitalului, în spatele secţiei de toxicologie. 

Am venit aici să identific cadavrul, ea era, cum a murit. Medicul legist mi-a spus că nu sunt urme de violenţă, a declarat ginerele pacientei.

Familia Victoriei a primit un singur răspuns din partea spitalului, acela că pacienta era deja externată şi implicit nu mai era responsabilitatea instituţiei.

"Cadrele medicale și angajații de la firma de pază au căutat-o pe femeie mai bine de 2 ore, după care a fost anunțat Secția 15 Poliție. În cazul dispariției unui bolnav internat voluntar, acestuia i se face externarea, dacă nu este găsit în 8 ore. Așa s-a procedat și în acest caz.", a transmis printr-un comunicat Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia".

GABRIEL DIACONU, psihiatru:

Parerea mea este că spitalul se antepronuţă şi că închide o fişă de observaţie pe care a deschis-o la internare voluntară cum că noi trebuie totuşi să ne luăm banii este o formă de cinism. Până când nu se închide incidentul fişa aia trebuie să rămână deschisă.

Ieri, fiica pacientei avea o speranţă că mama ei va fi găsită. 

Căutarea a fost cu atât mai grea cu cât, în urmă cu câteva zile, pacientei i-a fost furat şi telefonul mobil pe care era instalată o aplicaţie cu GPS. Familia vrea să depună acum o plângere penală adresată conducerii spitalului. Asta pentru că de la dispariţie, spitalul nu le-a pus la dispoziţie nici imaginile de pe camere de supraveghere. În acest caz a fost deschis şi un dosar de moarte suspectă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Acuzaţii grave la Spitalul Obregia, unde o pacientă dispărută a fost găsită moartă