Antena Meniu Search
x

Adelina Maria, luptătoarea de 650 de grame. Micuţa mănâncă doar 5 picături de lapte la o masă

O fetiţă născută prematur impresionează lumea medicală din România. Adelina Maria cântăreşte doar 650 de grame. Mănâncă doar cinci picături de lapte la o masă.

Vezi și

O fetiţă născută prematur impresionează lumea medicală din România. Adelina Maria cântăreşte doar 650 de grame. Mănâncă doar cinci picături de lapte la o masă, iar mama ei o priveşte toată ziua prin geamul de la incubator. Lupta fetiţei pentru supravieţuire va fi una lungă.

O inimă puternică într-un trup atât de firav. De astăzi, Adelina Maria respiră singură. 

De 14 zile, îşi vede fetiţa în incubator. A adus-o pe lume la 24 de săptămâni. Cântăreşte doar 650 de grame, însă doctorii sunt încrezători, chiar dacă este cea mai mică fiinţă pe care au avut-o în grijă. 

Margareta Pârvănoiu, şef secţie Neonatologie

O ajutăm să se hrănească, acum suntem la zero virgulă cinci mililitri de lăptic, adică cinci-şase picături de lapte la trei ore.

Andreea Varga, mamă:

Sper să îi ajute Dumnezeu să se facă bine şi ea. Să pot să o ţin în braţe, să pot să o duc acasă.

Fiecare zi este este cu emoţie. Însă, mama prinde putere când află că şi alţi copii au fost salvaţi. 

Margareta Pârvănoiu, şef Neonatologie

Aici e Sava, aici e Luca, aici Anastasia şi aici sunt gemenii, Teodora şi Matei. Cum să nu îi ştiu, normal că-i ştiu pe toţi. Ei se recuperează în doi-trei ani. Iar pentru asta este nevoie de ajutor. Ajutor din partea noastră, din partea kinetoterapeuţilor.

Medicii din secţia de neonatologie de la Baia Mare spun că următoarele săptămâni sunt critice. Au încredere însă că Adelina va lupta alături de ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Adelina Maria, luptătoarea de 650 de grame. Micuţa mănâncă doar 5 picături de lapte la o masă