Antena Meniu Search
x

Adina Florea, prima reacţie după ce a fost respinsă de Iohannis de la şefia DNA

Adina Florea reacţionează în urma deciziei preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge numirea ei la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Adina Florea a dat un răspuns scurt, la puţin timp după ce preşedintele Iohannis a anunţat că respinge nominalizarea sa la DNA
Adina Florea, prima reacţie după ce a fost respinsă de Iohannis de la şefia DNA - Observator.tv

Adina Florea reacţionează în urma deciziei preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge numirea ei la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Florea a declarat pentru Antena 3 că „este decizia președintelui” și că nu dorește să comenteze.

"Este decizia domnului preşedinte, nu am niciun comentariu", a declarat Adina Florea, cea care, în prezent, conduce Secţia pentru magistraţi proaspăt înfiinţată. 

Preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statul;ui a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate.

Pe acelaşi subiect

"În conformitate cu dispoziţiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi, având în vedere considerentele Deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, Preşedintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiţiei, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcţie de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) şi (12) din Legea nr. 303/2004", explică Preşedinţia.

Propunerile respinse au fost înaintate în octombrie de ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader.

Astfel, Iohannis  refuzat următoarele numiri: Adina Florea, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie; Florena-Esther Sterschi, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Elena Giorgiana Hosu, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; Iuliana Nedelcu, pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Adina Florea, prima reacţie după ce a fost respinsă de Iohannis de la şefia DNA