Antena Meniu Search
x

Adjunctul Poliției Capitalei, mutat la IPJ Harghita după întâlnirea dintre șefii Poliției și liderii clanului Duduianu (Video)

De la moartea interlopului Emi Pian, e Noaptea cuţitelor lungi în Ministerul de Interne. După ce şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a primit şah-mat şi şi-a dat demisia aseară vine o nouă mutare la derută: adjunctul Poliţiei Capitalei a aflat, din presă, că este detaşat la Harghita. Şefii care au participat la întâlnirea din miez de noapte cu interlopii Duduianu l-ar fi bănuit că a dat imaginile jurnaliştilor.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 02.09.2020, 20:24

Vezi și
  • Radu Gavriș a fost mutat în Harghita pentru o perioadă de șase luni.
  • Radu Gavriș ar fi aflat din presă că a fost mutat.

Liviu Vasilescu, fost șef Poliția Română: Şi întotdeauna mi-au plăcut şi surprizele. În acelaşi cadru vă rog să-mi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române. 

Ludovic Orban, premierul României: Cred că este un gest firesc această demisie, cred că această demisie a fost rezultatul apariţiilor unor imagini şi cred că este normală.

O decizie normală, dar care s-a lăsat aşteptată. Imaginile cu şeful poliţiei la discuţii cu interlopii, noaptea, au detonat neînţelegerile mai vechi din Poliţia Română. 

Este o retragere care vine la mai bine de trei săptămâni de la întâlnirea de lângă biserică dintre şefii din Poliţie şi interlopii din clanul Duduianu. Deşi Liviu Vasilescu spunea că întâlnirea a fost una legală şi utilă şi nu ia în calcul demisia, cel puţin în ultimele zile surse din poliţie spun că s-au purtat negocieri serioase inclusiv în Ministerul de Interne, negocieri la finalul cărora se vede din nou că în Poliţia Română există două tabere.

Pe de o parte Vasilescu, Despescu şi Berechet, de cealaltă parte Radu Gavriş şi Serviciul Omoruri. Două tabere, iar din fiecare este cineva scos din joc. Liviu Vasilescu prin demisie şi Radu Gavriş, printr-o detaşare tot cu surprize, iese din schemă ca adjunct la IPJ Harghita, pe o perioadă de șase luni. 

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne: Cred că toţi la un moment dat avem ceva să ne reproşăm. Decizia transferului domnului Gavriș aparține Inspectoratului General al Poliției Române. 

De fapt, decizia ar fi fost chiar a secretarului de stat Bogdan Despescu, cel care şi în trecut a trimis controale interne la Serviciul Omoruri pe vremea când Radu Gavriş era şef. 

Surse Observator spun că Radu Gavriş a aflat vestea din presă, după declaraţia de la minister, şi nu a fost o decizie discutată sau dorită de către adjunctul Poliţiei Capitalei.

Un alt adjunct al Poliţiei Capitalei, Aurelian Ciocîrlan, a rămas în funcţie. Deşi, în imaginile obținute în exclusivitate de Observator, se vede că şi el a participat la negocierile din miez de noapte. La fel şi şeful Poliţiei Sectorului 5. 

O reacţie pe tema găştilor din Poliţie a avut, pentru Observator, şi Elvis Pian, din clanul Duduienilor, fratele interlopului ucis şi a cărui moarte şi înmormântare au aruncat Poliţia Română în haos. 

Elvis Pian: Sunt alte lucruri la mijloc. Interesele lor, dar ne bagă pe noi ţapi ispăşitori. Acum sunt jocurile lor politice, iar noi suntem mâna de lucru în momentul ăsta. 

La conducerea Poliţia Române rămâne, interimar, adjunctul Eduard Mirițescu, până când ministrul de Interne va face o nouă propunere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Adjunctul Poliției Capitalei, mutat la IPJ Harghita după întâlnirea dintre șefii Poliției și liderii clanului Duduianu (Video)