Antena Meniu Search
x

Adolescentă luată de ape, salvată de salvamari cu caiacul, la Constanța (Video)

Steagul roşu arborat pe plajă este în continuare ignorat de mulţi turişti. O adolescentă a fost la un pas de înec, iar norocul ei a fost că salvamarii au ajuns în timp util la ea. Aducerea fetei la mal a fost filmată chiar de unul dintre salvamari, cu o cameră montată pe casca de protecţie.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.08.2020, 23:05

Vezi și
  • Misiunea salvamarilor a fost extrem de dificilă, Marea Neagră fiind agitată.

O vacanţă la malul mării era cât pe ce să se transforme într-o tragedie pentru o adolescentă de 14 ani. Valurile mari şi curenţii puternici din dreptul plajei Modern din Constanţa au purtat-o departe de ţărm. A fost nevoie de patru salvamari pentru a o scoate din apă. Unul dintre ei, cu caiacul. 

Întoarcerea la mal nu a fost deloc uşoară. Curenţii ţineau pe loc caiacul, încărcat până la refuz. 

Cristi Bocănilă, salvamar: Colegul meu a poziționat-o în spatele caiacului, a reușit să o pună cu brațele să se țină de caiac, i-a pus tubul și ce a fost cel mai greu a fost să îi trag pe amândoi, ca să zic așa, înspre mal.

Tată şi fiu, cei doi salvamari au făcut echipă. 

Alin Bocănilă, salvamar: Fiind curenții foarte puternici, ne duceau în dig, nu puteam să ieșim și la dig, trebuia să ne batem cu curenții în partea opusă de mal să ajungem la mal în siguranta.

Sunt obişnuiţi cu zilele grele. Numai ieri au avut cinci intervenţii. Şi cu siguranţă vor mai avea. Speră că paza bună va trece primejdia rea, iar oamenii vor ţine cont de steagurile arborate pe plajă. 

Cristi Bocănilă, salvamar: Steagul roșu și galben înseamnă prezența salvamarului pe plajă. Galben, dedesubt, este recomandat pentru doar cei cu experiență. Iar când este arborat cel roșu, nimeni nu are voie în apă.

Zilele următoare, marea va fi din ce în ce mai agitată. Salvamarii recomandă turiştilor să rămână pe mal şi să supravegheze atent copiii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Adolescentă luată de ape, salvată de salvamari cu caiacul, la Constanța (Video)