Antena Meniu Search
x

Video Adolescenți transformați în sclavi, la Căldărăști. Cei doi frați au fost luați cu forța de pe un câmp, bătuți și sechestrați

Caz revoltător într-o localitate din Buzău. Doi fraţi de 13 şi 16 ani au fost bătuţi, sechestraţi şi trataţi ca nişte sclavi. Agresorii sunt doi bărbaţi care i-au luat pe copii de pe un câmp unde erau la muncă. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 30.09.2022, 15:01

Vezi și

Cei doi bărbați de 28 și, respectiv 30 de ani, au fost inițial duși la audieri, reținuți pentru 24 de ore, iar în cele din urmă judecătorii au stabilit să fie arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Ei sunt acuzați de faptul că i-au forțat pe cei doi copii să muncească împotriva voinței lor și, de asemenea, pentru faptul că i-au sechestrat în gospodăria proprie.

I-au luat de pe un câmp pe cei doi copii, de 13 și 16 ani, i-au dus la ei acasă, doar că un vecin a celor doi bărbați a văzut întreaga scenă și a sunat la 112.

Polițiștii au descins în locuința bărbaților și i-au găsit pe cei doi adolescenți. Pentru că prezentau pe corp urme ale unor posibile lovituri, copiii au fost duși la spital, unde au rămas internați pentru a primi îngrijiri medicale. Se pare că unul dintre atacatori ar fi avut o relație cu sora uneia dintre victime. 

Agresorii, prinși în flagrant delict

"Polițiștii de investigații criminale de la Poliţia oraşului Pogoanele, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, cercetează doi bărbați, de 30, respectiv 28 de ani, din Pogoanele, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forțată sau obligatorie. Ieri, 29 septembrie, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Pogoanele, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de doi bărbaţi, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani, ambii din Pogoanele, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forțată sau obligatorie. În data de 28 septembrie, în jurul orei 22.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că doi minori, de 13 şi 16 ani, din Pogoanele, sunt ţinuţi împotriva voinţei lor într-un imobil din Căldărăşti şi sunt agresaţi, de către doi localnici. 

În urma apelului, a fost constituită de îndată echipa operativă, care s-a deplasat de urgenţă la locaţia indicată de apelant. Având în vedere natura sesizării şi în conformitate cu prevederile articolului 38 din Legea 192/2019, poliţiştii au pătruns în imobil, unde au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani şi doi minori, de 13 şi 16 ani, toţi din Căldărăşti. Minorii prezentau mai multe leziuni vizibile şi au fost transportaţi imediat la spital pentru evaluare medicală şi acordarea îngrijirilor de specialitate, rămânând internaţi. Din cercetări a reieşit că, în cursul aceleiaşi zile, cei doi bărbaţi ar fi pus minorii în imposibilitatea de a-și exprima voința sau de a se apăra, folosind împotriva acestora acte de violenţă, totodată supunându-i la prestarea de munci agricole împotriva voinței lor. În urma administrării materialului probator, în aceeași zi, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi pentru 30 de zile" - IPJ Buzău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Adolescenți transformați în sclavi, la Căldărăști. Cei doi frați au fost luați cu forța de pe un câmp, bătuți și sechestrați