Antena Meniu Search
x

Video Restaurantele și cafenelele din Brașov, redeschise începând de azi. Măsura este valabilă și în Poiana Brașov, unde pârtiile sunt deja aglomerate

Unii patronii de restaurante caută soluţii pentru a avea un profit cât mai mare, alţii abia acum îşi pot pofti clienţii la masă. În Cluj-Napoca, antreprenorii au găsit o metodă pentru a avea parte doar de clienţi ideali: cei care stau puţin la masă, dar consumă mult. În Braşov, însă, abia de acum înainte turiştii vor putea să treacă pragul restaurantelor.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 03.02.2021, 10:04

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

La Brașov, localurile, restaurantele, barurile și cafenele vor putea funcționa începând de astăzi cu cel mult 30% din capacitatea autorizată. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce, timp de 11 zile consecutiv incidența a fost sub 3 la mie. Măsurile sunt valabile și pentru stațiunea Poiana Brașov, care aparține administrativ de municipiul Brașov. 

Pârtiile, mult mai aglomerate în timpul săptămânii

La linia de telegondolă, turiştii au stat încolonaţi într-un şir ce părea că nu mai are sfârşit. Şi timpii de aşteptare au fost mari, dar nimeni nu părea derajnat de asta. 

Reporter: Cât ați stat la coadă?

Turist: 25 de minute, 30. 

Reporter: Vi se pare un timp prea mare? 

Turist: Asta e, asta-i pârtia. 

În zona de îmbarcare a instalației de telegondolă sunt aproximativ 1500 de persoane. Coada pornește din zona pârtiei, șerpuiește până în zona clădirii de culoare albă, se întoarce și abia apoi se înscrie în zona amenajată cu garduri. 

Deja a devenit o obişnuinţă ca şi în zilele săptămânii să fie aglomeraţie mare în Poiana Braşov şi Masivul Posăvaru. Cea mai aglomerată zi de ianuarie, aici, a fost joi, 28 ianuarie, când au fost aproape 25 de mii de intrări la instalațiile de transport pe cablu. Mai multe decât în orice zi de weekend. 

Există și locuri în care instalațiile de transport pe cablu nu sunt deloc aglomerate. Spre exemplu Telescaunul Lupului. 

Reporter: De ce ați ales să veniți aici?

Turist: Că e foarte multă coadă dincolo. 

Mai există un motiv pentru care Poiana Brașov a ajuns să fie mai aglomerată în timpul săptămânii decât în weekend. Și e legat de Sinaia, o stațiune concurentă. 

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: De obicei, la Sinaia, dacă bate vântul, se opresc instalațiile pe cablu, ceea ce înseamnă că deja cei care sunt pe Valea Prahovei și schiază pe Valea Prahovei se duc, la prima oră, dimineața, verifică dacă bate vântul la Sinaia și, dacă bate, vin la Brașov 

În întreaga lună ianuarie, la instalațiile de transport pe cablu din Poiana Brașov și Masivul Postăvarul au fost aproximativ 631.000 de intrări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Restaurantele și cafenelele din Brașov, redeschise începând de azi. Măsura este valabilă și în Poiana Brașov, unde pârtiile sunt deja aglomerate