Antena Meniu Search
x

Oamenii s-au călcat în picioare în Vama Nădlac. Peste 30.000 de persoane au trecut fără control epidemiologic (Video)

Peste 30.000 de persoane au trecut prin Vama Nădlac fără control epidemiologic, după ce oamenii s-au călcat în picioare pentru a intra în ţară.

De Ana Maria Ghiarasim la 17.05.2020, 15:03
Oamenii s-au călcat în picioare în Vama Nădlac Vezi și
  • Oamenii profită de faptul că acum nu mai trebuie să intre în carantină, la sosirea în țară.
  • Nici o regulă nu a mai fost respectată, după câteva ore bune de aşteptare.

Oamenii profită de faptul că acum nu mai trebuie să intre în carantină, după instituirea stării de alertă, și așteaptă cu orele să poată pătrunde în România.

„Venim, aducem bani în ţară şi suntem trataţi ca vitele, mai rău” sau „Nimeni nu îşi asumă nimic. Cine este de vină? Noi că suntem aici”, sunt doar câteva dintre reacţiile oamenilor nemulţumiţi că au fost nevoiţi să aştepte ore în şir la vamă, scrie Mediafax.

Oamenii s-au călcat în picioare pentru a intra în ţară. Nici o regulă nu a mai fost respectată, după câteva ore bune de aşteptare nervii celor mulţi au cedat și a avut loc un protest spontan. 

Pentru fluidizarea traficului, autorităţile au renunţat la controlul epidemiologic şi a deschis alte două puncte de trecere a frontierei. Nădlac II şi Vama Borş din judeţul Bihor.

Şi sâmbătă s-au înregistrat mari timpi de aşteptare în vămile de la graniţa cu Ungaria, unii dintre şoferi declanşând un protest spontan.

Pe durata stării de alertă, persoanele care vin în ţară dintr-o călătorie internaţională nu mai sunt obligate să stea două săptămâni în carantină instituţionalizată şi se pot izola la domiciliu, împreună cu familia.

16.164 

români care au intrat în țară

În cursul zilei de duminică, autoritățile au revenit cu precizări și au anunțat că, în data de 16 mai, frontiera națională a fost tranzitată de 31.743 persoane, dintre care doar 16.164 au intrat în țară, restul de 15.579 fiind persoane care au ieșit din România.

Fluxul de la frontiera cu UNGARIA din data de 16.05.2020 a fost de 21.142 persoane, dintre care 10.909 au intrat în țară și 10.233 au ieșit din România.

De asemenea, în data de 16 mai, au fost trimise spre izolare, în urma verificărilor făcute în linia a doua, cu sprijinul DSP, 7999 de persoane, după cum urmează:

• Cenad - 24

• Nădlac 1 -  3.810 (din care  1.140 pedestru)

• Nadlac 2 - 2.967

• Vărşand -62

• Borş - 954

• Urziceni - 34

• Petea - 148

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Oamenii s-au călcat în picioare în Vama Nădlac. Peste 30.000 de persoane au trecut fără control epidemiologic (Video)

Breaking news

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută...

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută de DNA