Antena Meniu Search
x

"Alaiul Datinilor" a ajuns la ediţia cu numărul 50

Toboşarii şi urătorii au înveselit mii de oameni, în centrul Bacăului, la sărbătoarea care adună, la un loc, tradiţiile din toate zonele Moldovei. Alaiul Datinilor a ajuns la ediţia cu numărul 50.

Vezi și

 Toboşarii şi urătorii au înveselit mii de oameni, în centrul Bacăului, la sărbătoarea care adună, la un loc, tradiţiile din toate zonele Moldovei. Alaiul Datinilor a ajuns la ediţia cu numărul 50. Urşii, de la mic la mare, au dansat ca într-un ritual al sărbătorilor de iarnă şi zecile de ansambluri folclorice s-au costumat în fel şi chip.

Urşii nu au vârstă. De la patru ani până la zeci de ani, toţi sunt în centrul atenţiei în Alaiul Datinilor. Valentin are numai opt ani, dar a învăţat de la tatăl lui să poarte cu mândrie şi pricepere blana de urs şi să joace după obicei.

Oamenii au venit special să vadă spectacolul tradiţional şi nu au avut ce regreta. Zecile de ansambluri folclorice au făcut spectacol. Pe bulevardul din Bacău urşii şi caprele au defilat nestingheriţi. Alte ansambluri populare s-au costumat, au purtat măşti şi culori vii şi au lăsat amintiri de neuitat celor din public.

Tradiţia în Moldova e mai presus de scurgerea timpului. Datinile sunt respectate până după noul an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Alaiul Datinilor" a ajuns la ediţia cu numărul 50