Antena Meniu Search
x

Video Alertă cu bombă la Protecția Copilului Iași. Tatăl unui copil de 6 ani a amenințat că aruncă în aer clădirea

Activitatea la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași a fost întreruptă, azi dimineață, timp de o oră și jumătate, după ce tatăl unui copil de 6 ani, aflat de 2 ani în asistență maternală, a sunat și amenințat că pune o bombă la instituție.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.06.2021, 12:55

Vezi și

"Astăzi, în jurul orei 9.00, o colegă de la noi, asistent social, a primit un telefon de la o persoană care este în evidența direcției cu o amenințare cu bombă. Bineînțeles că am dispus să fie anunțate organele competente prin 112. S-a evacuat clădirea, s-a stabilit un perimetru de circa 150 metri, poliția și jandarmeria au verificat fiecare încăpere din direcție și, după o oră și jumătate am putut să reluăm activitatea", a declarat Ion Florin, directorul DGASPC Iași.

Bărbatul care a făcut amenințarea a fost internat de mai multe ori la Socola

Despre persoana care a făcut amenințarea, Ion Florin a spus că este vorba despre tatăl unui copil care se află într-o măsură de protecție specială. 

"Copilul are 6 ani și nu este prima dată când această persoană face scandal la direcție. O cunoaștem ca o persoană violentă. În urmă cu circa doi ani, a avut o altercație fizică aici, la direcție, a spart geamurile, a fost ridicat de poliție și dus la Institutul de Psihiatrie Socola. Din câte am înțeles, are multiple internări acolo. Noi încercăm să îi facilităm atât lui, cât și mamei, legătura cu copilul, dar, se pare că nu au capacitățile parentale de a crește acest copil", a mai spus directorul DGASPC Iași.

Reprezentanții IPJ Iași au transmis că polițiștii fac verificări și, în funcție de cele constatate se vor lua măsurile legale.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor și imaginilor obținute de reporterul Observator Clara Mihociu -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Alertă cu bombă la Protecția Copilului Iași. Tatăl unui copil de 6 ani a amenințat că aruncă în aer clădirea