Antena Meniu Search
x

Incendii violente au devastat suprafeţe mari de teren în Croaţia. Avertismentul MAE pentru români

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Croaţia că, în ultima perioadă, această ţară se confruntă cu masive incendii de vegetaţie care afectează în special zona Adriatică (sudul Croaţiei).

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Croaţia că, în ultima perioadă, această ţară se confruntă cu masive incendii de vegetaţie care afectează în special zona Adriatică (sudul Croaţiei).

Cele mai afectate localităţi sunt Promina, Pristeg, Lisane Ostrovicke, Lisnjak Drnis, Drnis, Kozlovac, Kolarna, Lepuri, Benkovac, Ervenik, Omis, Labin Dalmatinski, Stari Grad şi Kabal de pe insula Hvar, Vrana, Sveti Filip i Jakov, Milna pe insula Brac, Gornje Brele pe insula Ugljen, Jablanec şi Brela din judeţele Split-Dalmaţia, Zadar, Sibenik-Knin, Lika-Senj şi Dubrovnik-Neretva.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis marţi, la faţa locului se află importante contingente de pompieri şi militari care încearcă stingerea incendiilor.

Pe acelaşi subiect

'Din cauza incendiilor, pot exista temporar disfuncţii privind utilizarea infrastructurii rutiere, precum autostrada A1 Zagreb - Dubrovnik, care poate fi parţial închisă, iar autovehiculele să fie redirecţionate pe drumul vechi Jadranska Magistrala (D8), iar din cauza fumului degajat de incendii se circulă cu restricţii de viteză, pe porţiuni', precizează sursa citată.

Urmare a situaţiei din teren, care poate suferi modificări de la o oră la alta, se recomandă cetăţenilor români evitarea zonelor afectate de incendii şi consultarea paginilor dedicate de Internet ale Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr, precum şi http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HR-CroaCia.html, iar în situaţii de urgenţă, pe teritoriul croat, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români, afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii României la Zagreb: +38598414341.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Incendii violente au devastat suprafeţe mari de teren în Croaţia. Avertismentul MAE pentru români