Antena Meniu Search
x

Alertă în Germania, din cauza unui avion Tarom care a pierdut legătura cu controlorii de trafic aerian

Avionul Boeing 737-700 al companiei TAROM decolase în această dimineață de aici de la București cu destinația Bruxelles. Din motive necunoscute încă, în timp ce zbura la o altitudine de peste 12.000 de metri, deasupra regiunii Bavaria, echipajul a pierdut legătura radio cu controlorii de trafic aerian care îi supravegheau ruta. Site-ul specializat în aviație, The Aviation Herlad, scrie că au trecut minute bune în care echipajul nu a mai răspuns pe frecvență. Asta a determinat alertarea avioanelor de vânătoare și imediat 2 aparate de tip Eurofighter s-au ridicat de la sol și au ajuns în zona în care zbura aeronava TAROM. Același site de aviație transmite că de-abia atunci piloții români au realizat ce se întâmplă și au luat legătura cu controlorii de trafic pe o frecvență de urgență. Ulterior, echipajul ar fi restabilit legătura pe frecvența uzuală şi ar fi explicat că ar fi setat o frecvență greșită și de aici toată confuzia. Totul s-a terminat cu bine și avionul TAROM a aterizat în siguranță la destinația finală, Bruxelles, iar cele 2 aeronave militare s-au întors la bază. Incidentul a fost confirmat și de surse din cadrul companiei TAROM. Oficial însă, operatorul național nu a comentat evenimentul.

Vezi și

Alertă în Germania din cauza unui avion românesc. O aeronavă TAROM a pierdut comunicațiile cu controlorii de trafic în timp ce se afla în zbor, ceea ce i-a alarmat pe germani. Imediat s-au ridicat de la sol două avioane militare de interceptare, care au pornit în urmărirea avionului cu pasageri.

Avionul Boeing 737-700 al companiei TAROM decolase în această dimineață de la București, cu destinația Bruxelles. Din motive necunoscute încă, în timp ce zbura la o altitudine de peste 12.000 de metri, deasupra regiunii Bavaria, echipajul a pierdut legătura radio cu controlorii de trafic aerian care îi supravegheau ruta.

Site-ul specializat în aviație, The Aviation Herlad, scrie că au trecut minute bune în care echipajul nu a mai răspuns pe frecvență. Asta a determinat alertarea avioanelor de vânătoare și imediat 2 aparate de tip Eurofighter s-au ridicat de la sol și au ajuns în zona în care zbura aeronava TAROM.

Același site de aviație transmite că de-abia atunci piloții români au realizat ce se întâmplă și au luat legătura cu controlorii de trafic pe o frecvență de urgență. Ulterior, echipajul ar fi restabilit legătura pe frecvența uzuală şi ar fi explicat că ar fi setat o frecvență greșită și de aici toată confuzia.

Totul s-a terminat cu bine și avionul TAROM a aterizat în siguranță la destinația finală, Bruxelles, iar cele 2 aeronave militare s-au întors la bază. Incidentul a fost confirmat și de surse din cadrul companiei TAROM. Oficial însă, operatorul național nu a comentat evenimentul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Alertă în Germania, din cauza unui avion Tarom care a pierdut legătura cu controlorii de trafic aerian