Antena Meniu Search
x

Alertă în Argeş, din cauza viscolului: toate traseele montane au fost închise. Zăpada are 40 de centimetri, în unele zone

Toate traseele montane din judeţul Argeş au fost închise, sâmbătă, din cauza zăpezii viscolite care depăşeşte în unele zone grosimea de 40 de centimetri. 

- Arhivă

Toate traseele montane din judeţul Argeş au fost închise, sâmbătă, din cauza zăpezii viscolite care depăşeşte în unele zone grosimea de 40 de centimetri. 

Directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a anunţat că, în urma ninsorilor căzute în zona montană în ultimele 12 ore, stratul de zăpadă măsoară peste 20 de centimetri în sectorul Bâlea Lac - Cota 2000 Transfăgărăşan. În zonele în care s-au format troiene, zăpada depăşeşte 40 de centimetri, iar în zilele următoare sunt anunţate noi ninsori şi temperaturi scăzute. 

"Temperaturile în zona de creastă se vor menţine între minus 6 şi minus 8 grade Celsius, ceea ce va păstra zăpada viscolită, fără coeziune. (...) Linia potecilor din creasta masivelor care depăşesc altitudinea de 1.800 de metri din judeţul Argeş pe alocuri nu mai este vizibilă din cauza zăpezii, punând probleme de orientare şi de siguranţă", se precizează într-un comunicat transmis de Salvamont Argeş. 

Conform aceleiaşi surse, potecile vor rămâne inaccesibile chiar şi după trecerea valului de ninsoare. 

Pe acelaşi subiect

"În aceste condiţii, toate traseele turistice montane din zona argeşeană a Făgăraşului, Pietrei Craiului şi Leaotei, ca şi masivul Iezer-Păpuşa integral sunt închise", se mai menţionează în comunicat. 

Turiştii aflaţi în dificultate sunt sfătuiţi să sune la Dispeceratul Naţional Salvamont, folosind sintagma 0salvamont prin apăsarea tastelor corespunzătoare literei, unde un dispecer va redirecţiona apelul către cea mai apropiată formaţie Salvamont. La acelaşi număr de telefon pot fi cerute şi informatii privitoare la starea traseelor turistice. 

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Alertă în Argeş, din cauza viscolului: toate traseele montane au fost închise. Zăpada are 40 de centimetri, în unele zone