Antena Meniu Search
x

Scandalul produselor congelate - Marile magazine, apel către cumpărători: puteţi returna produsele şi primiţi banii înapoi

30 de sortimente de legume congelate au fost retrase din magazinele de la noi, a anunţat Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Nu doar porumb, ci şi fasole, mazăre, spanac şi brocoli.

Vezi și

30 de sortimente de legume congelate au fost retrase din magazinele de la noi, a anunţat Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Nu doar porumb, ci şi fasole, mazăre, spanac şi brocoli. Distribuitorii fac un apel la toţi cumpărătorii: nu consumaţi alimentele aflate pe lista produselor retrase.

Din fabrica din Ungaria, acolo unde a izbucnit focarul care a ucis nouă europeni, ar fi plecat spre România mai multe tipuri de legume. Au ajuns deja pe rafturile magazinelor. Abia acum, autorităţile au dat alarma. 

Patru mari lanţuri de magazine şi un distrbuitor au anunţat că au retras mai multe tipuri de legume congelate şi de la noi. Vorbim despre fasole verde, galbenă, spanac, mix mexican şi porumb. Deocamdată este o acţiune preventivă pentru a vedea dacă produsele sunt contaminte cu bacteria Listeria.

Chiar cei din magazine vă sfătuiesc că dacă aţi cumpărat astfel de legume şi le mai aveţi în frigidere, să nu le consumaţi, ci să le aduceţi înapoi în magazine şi vă veţi primi banii.

Mai exact, s-au retras următoarele produse: fasole verde tăiată păstăi de la firma Fisolen, mazăre verde congelată de la Erbsen, fasole galbenă tăiată de la Freshona, spanac, porumb , amestesc mexican şi brocoli de la distribuitorul Iglo. 

Deşi au aflat târziu, chiar de la reporterii Observator, că şi în ţara noastră au ajuns legume de la fabrica suspectă din Ungaria, oficialii ANSVSA dau totuşi asigurări că situaţia e sub control. 

MONICA NEAGU, director ANSVSA:

Nu există un risc, nu avem niciun buletin de analize că produsele sunt contaminate. Ceea ce ar trebui să ştie consumatorii, fiind vorba despre Lysteria, este că acesta se distruge la 65 de grade, deci aceste produse ar trebui să fie fierte.

Oficialii europeni susţin că au descoperit Listeria în aproape toate sortimentele de legume congelate ambalate în fabrica din Ungaria.

Oameni din Finlanda, Marea Britanie, Suedia, Danemarca şi Austria au început să se îmbolnăvească. 47 la număr, iar 9 ar fi murit din această cauză, din 2015 până în prezent. Primele semne ale infecţiei rare sunt cele similare unei răceli: febră şi frisoare.

Bacilul Lysteria poate produce meningită, encefalită şi pneumonii, iar în cazul femeilor însărcinate poate provoca naşterea prematură sau îmbolnăvirea fătului. Şi poate chiar ucide. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Scandalul produselor congelate - Marile magazine, apel către cumpărători: puteţi returna produsele şi primiţi banii înapoi