Antena Meniu Search
x

România e din nou în pragul unei crize a vaccinului. Începe să dispară cel antigripal

În plin scandal pe legea vaccinării, aleşii vor să demonstreze pe pielea lor că imunizarea este bună.

Vezi și

În plin scandal pe legea vaccinării, aleşii vor să demonstreze pe pielea lor că imunizarea este bună. Zeci de parlamentari s-au vaccinat antigripal, în faţa camerelor de luat vederi. Câţiva au refuzat totuşi injecţia. Cu toţii, însă, au avut un mesaj pentru români: mergeţi să vă vaccinaţi. Şi mulţi ar merge, dacă ar avea cu ce: dozele s-au terminat deja în mai toată ţara.  

Dacă în prima zi s-au ferit să vină la vaccinare, astăzi, aleşii şi-au făcut curaj. Zeci de parlamentari s-au imunizat împotriva gripei, în cortul special amenajat.

Sunt şi parlamentari care cred că usturoiul e cea mai bună formă de imunizare. Cei mai mulţi deputaţi au ascultat sfatul medicilor.

Mulţi s-ar vaccina, dacă ar avea cu ce. În ţară, medicii de familie aproape că au rămas fără vaccin, după ce primele 19 mii de doze distribuite nu au ajuns nici măcar pentru cei aflaţi în categoria de risc. Iar următoarele seruri vor ajunge abia la finalul lunii. 

Legea vaccinării intră mâine în dezbatere la comisia de sănătate din Camera Deputaţilor, for decizional, iar părinţii care refuză vaccinul copiilor riscă amenzi de până la 10.000 de lei, dacă proiectul rămâne aşa cum a trecut de Senat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » România e din nou în pragul unei crize a vaccinului. Începe să dispară cel antigripal