Antena Meniu Search
x

Alexandra, cea mai tânără mămică ucisă în accidentul din Ialomiţa, plânsă de tatăl ei: "Îngerul meu"

Noi imagini surprinse de camerele de supraveghere din Ialomiţa ar putea desluşi misterul celui mai grav accident al anului. Şoferul TIR-ului care a intrat în microbuzul plin cu navetişti a fost filmat cu câteva minute înainte de impactul devastator. Anchetatorii vor să afle dacă a respectat timpii de odihnă pe traseu. 

de Redactia Observator

la 06.10.2019, 21:19

Vezi și

Noi imagini surprinse de camerele de supraveghere din Ialomiţa ar putea desluşi misterul celui mai grav accident al anului. Şoferul TIR-ului care a intrat în microbuzul plin cu navetişti a fost filmat cu câteva minute înainte de impactul devastator. Anchetatorii vor să afle dacă a respectat timpii de odihnă pe traseu. 

Între timp, apar mărturii cutremurătoare despre victime. Cea mai tânără, o femeie de 22 de ani, mai avea câteva zile până la obţinerea permisul de conducere şi ar fi scăpat, astfel, de navetă. 

Sunt imagini surprinse cu zece minute înainte de accidentul care a activat codul roşu de intervenţie în Ialomiţa. Şoferul TIR-ului care a spulberat microbuzul plin cu navetişti abia plecase de la o benzinărie situată la aproximativ 7 kilometri de locul tragediei. Ştefan Ilie oprise să bea o cafea. Apropiaţilor le-ar fi spus că se grăbeşte să ajungă acasă, ca să poată pleca la pescuit. Nu e exclus ca bărbatul de 42 de ani să fi adormit la volan şi aşa să fi ajuns cu camionul de câteva tone pe contrasens.   

O probă importantă va fi lămurită după analiza tahografului aflat pe TIR, pentru că el indică timpii de condus. Medicii legişti vor să se asigure că şoferul  nu a suferit un eventual infarct în timp ce se afla la volan. 

Pe acelaşi subiect

În impactul frontal, nici el, nici şoferul microbuzului nu au avut nicio şansă. Dintre călători, opt mame şi-au pierdut viaţa. Trupurile lor neînsufleţite au fost aduse astăzi în comuna Munteni-Buzău, la familii. Rudele vor primi bani de la autorităţi pentru înmormântări. Iar despăgubiri ar putea primi şi de la angajatorii victimelor, tragedia fiind considerată accident de muncă.

Alexandra Badea s-a stins la 22 de ani. Făcea naveta de un an şi voia să îşi cumpere o maşină, pentru a nu mai fi nevoită să călătorească zilnic cu microbuzul până la Bucureşti: "Acum făcea şcoala de şoferi, era foarte bucuroasă că luase sala şi urma să dea traseul. Şi culmea, o omoară un şofer profesionist. Pentru mine era cel mai bun copil... Altceva ce aş putea să vă spun?.. Îngerul meu..."

În spitale, sunt internaţi în continuare şapte oameni. Patru la spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, doi la Floreasca şi unul la spitalul din Slobozia. Medicii au transmis că starea lor s-a mai ameliorat. Doar tânăra de 19 ani, cu fractură la coloană, încă prezintă risc vital. Fata, crescută de un asistent maternal, se angajase de doar câteva luni. 

15 copii au rămas orfani în urma carnagiului din Ialomiţa. Ministrul Transporturilor a anunţat controale mai dese şi mai drastice pentru şoferii de TIR. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Alexandra, cea mai tânără mămică ucisă în accidentul din Ialomiţa, plânsă de tatăl ei: "Îngerul meu"