Antena Meniu Search
x

Fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, mort după ce s-a răsturnat cu mașina pe un câmp din Bacău. Părintele Alexandru avea 75 de ani

E doliu în comunitatea ortodoxă suceveană, după ce părintele Alexandru Argatu, fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, a murit într-un accident petrecut, marți, în Bacău.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.08.2020, 11:08

Părintele Alexandru Argatu a murit într-un accident, în Bacău
Părintele Alexandru Argatu a murit într-un accident, în Bacău - cronicadefalticeni.ro
  • Autoturismul în care se afla preotul Alexandru Argatu a lovit un stâlp, după care s-a răsturnat lângă un lan de porumb.
  • Impactul i-a fost fatal părintelui de 75 de ani.

Autoturismul în care se afla preotul Alexandru Argatu a lovit un stâlp, după care s-a răsturnat lângă un lan de porumb, pe raza comunei Filipesti, din Bacău, scrie cronicadefalticeni.ro.

Preotul Alexandru Argatu avea 75 de ani.

Două echipaje ale ISU Bacău s-au deplasat la locul accidentului cu autospeciala de descarcerare și paramedici SMURD. Însă salvatorii nu au mai putut face nimic pentru victimă. Impactul i-a fost fatal părintelui.

Alexandru Argatu este originar din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, și s-a remarcat ca unul dintre cei mai importanți duhovnici și ctitori de biserici din nordul Moldovei. A slujit aproape 50 de ani la Biserica „Înălțarea Domnului” din centrul comunei Boroaia.

Părintele Alexandru Argatu a fost unul dintre cei cinci copii ai vestitului duhovnic Ilarion Argatu (cele două fete au devenit preotese și cei trei băieți preoți). Acesta a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat. „Minuni săvârşite de către părintele Ilarion Argatu în viaţă, din mormânt şi după dezgropare“ este o carte pe care a editat-o.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, mort după ce s-a răsturnat cu mașina pe un câmp din Bacău. Părintele Alexandru avea 75 de ani