Antena Meniu Search
x

Medicul Rafila așteaptă "cu nerăbdare" bilanțul de azi al infectărilor: "Ar trebui să ne confirme un anumit trend"

Alexandru Rafila a vorbit despre trendul infectărilor cu noul coronavirus din aceste zile. Medicul spune că aparent stăm bine, dar așteaptă să vadă marți rezultatele analizelor făcute luni, o zi de lucru.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.05.2020, 07:24

Medicul Rafila aașteaptă cu nerăbdare bilanțul de azi al infectărilor: Ar trebui să ne confirme un anumit trend - Hepta
  • La ATI, în acest moment, sunt internați 177 de pacienți.
  • În carantină instituționalizată sunt 6.001 persoane.

Președintele Societății Române de Microbiologie spune că cifrele din săptămâna precedentă au fost în scădere.

"Aparent stăm bine, pentru că cifrele din săptămâna precedentă au fost în scădere. Am ajuns de la 1.320 de cazuri, undeva în jur de 200 de cazuri. Dar de două zile înregistrăm valori puțin mai mari. E consecința activităților sociale mai intense începând cu data de 15 mai. Aștept cu nerăbdare ziua de mâine (marți n.r.), pentru că ziua de mâine ar trebui să ne confirme un anumit trend”, a spus Alexandru Rafila.

Potrivit medicului, în zilele de sâmbătă și de duminică se testează mai puțin, pentru că se trimit mai puține probe către laboratoare.

"Noi avem aceste valori puțin mai mari, în jur de 200, 210 cazuri pentru zilele de sâmbătă și de duminică, când se testează mai puțin, pentru că se trimit mai puține probe către laboratoare. Și atunci, mâine vom avea o cifră care să reflecte exact trendul, pentru că ziua de astăzi a fost o zi lucrătoare, probele provenind de la persoane suspecte – fie că discutăm de personal, fie de pacienți care au simptomatologie respiratorie. Acestea au fost lucrate azi (ieri n.r.) și putem mâine să avem o concluzie mai bine conturată", a precizat specialistul la Digi 24.

Marți, 26 mai 2020, se împlinesc trei luni de la confirmarea primului caz de coronavirus înregistrat pe teritoriul României.

De atunci, în România au fost confirmate 18.283 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 11.630 au fost declarate vindecate şi externate, iar 1.205 au murit.

La ATI, în acest moment, sunt internați 177 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.001 persoane. Alte 67.595 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 377.191 de teste.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Medicul Rafila așteaptă "cu nerăbdare" bilanțul de azi al infectărilor: "Ar trebui să ne confirme un anumit trend"