Antena Meniu Search
x

Alimentele aduse din străinătate de care românii s-au îndrăgostit iremediabil. Importurile au crescut cu 15% în ultimul an

Ne place tot mai mult Bella Italia. Nu doar să o vizităm, ci şi să ne desfătăm cu produsele care vin de acolo. Fie că vorbim de mezeluri, brânzeturi, paste, ulei de măsline sau vinuri, consumăm de la an la an tot mai multe bunătăţi din această ţară. Se vede şi din importuri, care au crescut în ultimul an cu aproximativ 15%.

Alin Stan
de Alin Stan

la 25.05.2024 , 19:59

Pastele şi fructele de mare, de exemplu, sunt tot mai căutate de români, mai ales în restaurante. 

România a devenit a 15-a piața de desfacere pentru produsele agricole si agroalimentare din Italia, la nivel mondial. Importurile acestor produse au crescut semnificativ în ultimul an. Principalele produse căutate de români în 2023 au fost cele de panificație și patiserie, cafeaua, dar și brânzeturile și lactatele. 

Emilio, producător italian: Am venit din provincia Camparia cu produsele noastre tradiţionale. Somon, caracatiţă, produse proaspete, dar nu numai produse din peste, ci şi produse vegetale. Am venit special la acest târg pentru că ştiam din datele statistice că piaţa din Romania este doritoare de produse pe baza de fructe de mare. 

Vezi și

Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior organizează în acest weekend la Bucureşti un salon special dedicat gusturilor din această ţară, în cadrul unui festivalul internaţional de vinuri. O decizie inspirată, mai ales că şi importurile de prosecco s-au dublat anul trecut. 

România a exportat către Italia produse agricole și alimentare în valoare de 952 milioane de euro, în scădere cu 6,2% față de 2022, Italia fiind prima țară de destinație a exporturilor românești din această categorie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Alimentele aduse din străinătate de care românii s-au îndrăgostit iremediabil. Importurile au crescut cu 15% în ultimul an