Antena Meniu Search
x

Alţi doi pacienţi cu COVID transferaţi în urma incendiului De la Matei Balș au murit. Bilanțul tragediei se ridică la 14 morți

Alţi doi pacienţi cu COVID-19 - bărbaţi cu vârste de 73 şi 91 de ani - transferaţi în urma incendiului de la Institutul Matei Balş au decedat, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 06.02.2021, 17:02

Alţi doi pacienţi cu COVID transferaţi în urma incendiului De la Matei Balș au murit.
Alţi doi pacienţi cu COVID transferaţi în urma incendiului De la Matei Balș au murit. - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre două decese în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

În primul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta multiple afecţiuni asociate.

În al doilea caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr Victor Babeş”. Pacientul, care se afla în secţia de ATI, a fost diagnosticat cu o formă severă SARS COV-2 şi avea comorbidităţi.

În ambele cazuri, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Numărul pacienţilor care au fost internaţi în pavilionul care a luat foc şi care au decedat a ajuns la 14, patru dintre ei fiind găsiţi decedaţi în clădire, care era destinată pacienţilor cu COVID-19. Un al cincilea a murit la puţin timp după incendiu.

Starea celorlalți pacienți transferaţi la alte spitale din Capitală

Conform informaţilor centralizate de Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii cu privire la starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul de la Institutul „Matei Balş” şi transferaţi la alte spitale, doi pacienţi sunt în secţia ATI, în stare staţionară gravă, intubaţi sau ventilaţi, iar restul sunt în stare stabilă.

„Starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul care a avut loc la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti şi care au fost transferaţi în alte unităţi sanitare:

  • Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti: 6 pacienţi în stare stabilă.
  • Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 2 pacienţi. 1 pacient în stare stabilă (ATI), 1 pacient va fi externat astăzi, 6 februarie 2021.
  • Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă.
  • Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”din Bucureşti: 5 pacienţi. 1 pacient în stare gravă (ATI),  4 pacienţi în stare stabilă.
  • Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti: 3 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă. 1 pacient în stare stabilă, staţionară (ATI).
  • Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi în secţia ATI, în stare staţionară gravă, intubaţi/ventilaţi.
  • Spitalul Clinic Nr. 1 CF „Witting” din Bucureşti:  2 pacienţi, în stare stabilă.
  • Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti: 3 pacienti stare stabilă.
  • Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti:  2 pacienţi. 1 pacient în stare stabilă. 1 pacient intubat, în stare staţionară, stabilă.
  • Spitalul Monza din Bucureşti:  3 pacienţi stare stabilă”, arată un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, un număr de 44 de pacienţi de la „Matei Balş” au fost relocaţi din pavilionul afectat de incendiu în alte secţii ale spitalului. În acest moment mai sunt internaţi 13 pacienţi, 3 pacienţi în stare gravă, 10 pacienţi în stare stabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Alţi doi pacienţi cu COVID transferaţi în urma incendiului De la Matei Balș au murit. Bilanțul tragediei se ridică la 14 morți